Ce cizme ți se potrivesc, în funcție de siluetă

De Consuela Stratulat, pe

Sezonul rece este aproape, așa că este momentul potrivit să începi să cauți cizme. Pentru că este important să alegi un model care se potrivește siluetei tale, ne-am gândit să te ajutăm cu câteva sfaturi.
Dacă ești mică de înălțime, ai nevoie de cizme care să îți adauge câțiva centimetri. Nu trebuie să optezi pentru tocuri cui, este important să te simți, în primul rând, confortabil, pentru că iarna este capricioasă, iar mersul pe gheață este riscant. Optează, în schimb, pentru cizme cu platforme sau cu un toc gros, care să îți ofere stabilitate. Ține cont, însă, că cizmele foarte lungi te vor face să pari mai mică, așa că optează pentru modele care nu îți depășesc cu mult glezna. Culorile sunt la fel de importante. Evită imprimeurile sau dungile sau orice alt model și alege culori solide, fără detalii precum fermoare sau catarame. Dacă vrei să îți alungești picioarele, poartă pantaloni în aceeași culoare cu cizmele.
Dacă ai picioare scurte și subțiri, alege cizme până la jumătatea gambei, pentru că vor adăuga volum acolo unde ai nevoie. Ai grijă, însă, să porți tocuri, pentru că altfel vei părea și mai mică de înălțime.

Cizmele potrivite pentru femei înalte și slabe

Dacă intri în această categorie, poți purta fără probleme și cizme fără toc. Cizmele de călăreț arată perfect pe femeile slabe, dar îți va sta bine și cu modele peste genunchi. Când le porți, însă, asigură-te că porți haine care îți dau volum în partea superioară, pentru a păstra echilibrul.

Cizmele până la jumătatea gambei

Cizmele până la jumătatea gambei sunt potrivite pentru femeile cu siluetă triunghi sau pentru cele înalte și slabe. Alege modele cu toc, dacă ești mică de înălțime.

Cizmele până la genunchi

Cizmele până la genunchi sunt perfecte pentru femeile cu forme voluptoase, dar și pentru cele cu silueta pară. Cizmele până la genunchi subțiază și alungesc silueta, așa că poartă-le cu încredere. Vor arăta perfect cu rochii scurte, dacă alegi modele cu tocuri, și cu blugi, dacă optezi pentru cele fără tocuri.

Cizmele peste genunchi

Cizmele peste genunchi au fost create pentru femeile înalte și slabe, așa că dacă ești mică de înălțime, ar trebui să le eviți. Dacă, totuși, vrei să le porți, alege modele cu toc înalt.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter