Ce trebuie să știi când îți cumperi cizme înalte

De Claudia Grigore, pe

Cizmele înalte și foarte înalte (cizmele peste genunchi) sunt din nou la modă. Dacă vrei să renunți la bocancii sau ghetele de toamnă, cizmele înalte pot fi o alternativă bună. Sunt călduroase și pot fi purtate cu blugi skinny, fuste sau rochii mini.

Dacă până acum ți-a fost teamă să te aventurezi în lumea cizmelor înalte, e timpul să le încerci. Iată câteva sfaturi înainte de a-ți cumpăra cizme înalte.

  1. Mergi la cumpărături îmbrăcată în blugi

Blue jeanșii tăi trebuie să încapă în cizmele pe care vrei să ți le cumperi, așa că trebuie să verifici dacă cizmele sunt suficient de largi pe gambă pentru a permite încălțarea lor peste blugi.

  1. Măsoară-ți gambele

Dacă gambele tale sunt ceva mai mari, caută cizmele care au menționate pe cutie semnul W (wide) sau care menționează faptul că cizmele sunt destinate picioarelor mai subțiri sau mai groase. Dacă îți cumperi cizmele de pe internet, în afară de mărimea tălpii verifică și mărimea gambelor.

  1. Caută materialele elastice sau fermoarele

Vrei cizme confortabile sau ai gambe mai groase? Alege cizme din materiale textile elastice care se mulează pe gambe sau cizme cu fermoar lateral, care subțiază optic gambele.

  1. Alege negru sau maro

Vrei să mergi la sigur? Alege culori ușor de asortat cu orice ținută de iarnă. Dacă ești mai îndrăzneață găsești în magazine cizme din materiale diverse, lucioase, metalice, textile, dar și în culori tari (argintiu, roșu, verde).

  1. Prețul poate fi un indicator al calității

O pereche de cizme de calitate, din piele poate fi destul de scumpă, dar poate avea o durată de viață mult mai lungă decât cizmele din materiale sintetice. Fii cu ochii-n patru în perioada de reduceri și nu rata o pereche de cizme clasice, din piele la un preț mult mai mic. Pe termen lung merită investiția.

Sursa foto 123rf

Citește și Cizme sub 200 de lei pe care să le cumperi pentru iarna 2016

Citește și Idei de ținute cu cizme peste genunchi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter