Ce să nu porţi niciodată dacă eşti grăsuţă

De Consuela Stratulat, pe

Hainele te pot face să arăţi şi să te simţi grozav, dacă ştii cum să le alegi. În caz contrar, îţi vor scoate şi mai mult evidenţă imperfecţiunile. Află ce nu ar trebui să porţi niciodată, dacă ai cu câteva kilograme în plus.
Evită hainele de inspiraţie masculină! Ştim că sunt la modă, iar unele femei arată răvăşitor în pantaloni bărbăteşti, însă acest trend nu este deloc potrivit siluetei tale. Bărbaţii au o altă conformaţie a corpului, iar hainele lor nu vor face decât să îţi arate kilogramele în plus.

Haine foarte mulate

Hainele strânse pe corp nu arată deloc bine, dacă nu ai o siluetă perfectă. Pe lângă faptul că nu te vei simţi confortabil, te vor face să arăţi cu câteva kilograme în plus. Este important să probezi înainte să cumperi ceva. Asigură-te că bluzele nu îţi vin până la buric, că mâinile nu îţi intră cu greu în mâneci şi că pantalonii nu stau mai bine cu nasturele descheiat.

Imprimeurile mari

Dacă ai câteva kilograme în plus, trebuie să ştii că imprimeurile mari nu te avantajează. Alege, în schimb, modele discrete, care să nu atragă atenţia asupra siluetei tale. Dungile verticale subţiază, aşa că include-le în garderoba ta.

Pantalonii foarte scurţi

Pantalonii foarte scurţi nu vor face decât să atragă atenţia asupra zonelor imperfecte. Renunţă la jeanşii mulaţi şi scurţi şi alege pantalonii trei-sferturi, foarte evazaţi! Pe lângă faptul că sunt la modă, se potrivesc perfect siluetei tale.

Nu îţi acoperi părţile tari

Dacă ai un decolteu frumos, scoate-l în evidenţă, dacă ai ochi frumoşi, foloseşte un machiaj care să îi accentueze. Fă o listă cu ce îţi place la tine şi arată-le şi celorlalţi. Cel mai bun mod de a atrage atenţia de la defectele tale este să scoţi în evidenţă calităţile pe care le ai.

Evită să porţi prea multe culori

Prea multe culori îţi vor fragmenta corpul şi vor scoate în evidenţă chiar părţile pe care le vrei ascunse. Ţinutele într-o singură culoare sau în culori apropiate sunt cele mai potrivite pentru tine.

Trucuri de care să ţii cont dacă eşti grăsuţă

Hainele drăguţe nu sunt valabile doar pentu femeile care poartă mărimea XS. Alege piee vestimentare de calitate, cu tăieturi perfecte, care să se aşeze bine pe corpul tău.
Poartă tocuri! Te vor face să arăţi instantaneu mai înaltă şi mai slabă. Evită, totuşi, pantofii foarte înalţi, pentru că nu te vei simţi confortabil. Platformele sunt la fel de potrivite pentru tine: îţi vor oferi stabilitate şi te vor face să pari mai subţire. Dacă ai picioare groase, ar trebui să eviţi tocurile subţiri şi să le alegi pe cele ceva mai groase. Şi nu purta niciodată pantofi cu vârful ascuţit.
Nu spune nimeni că nu trebuie să porţi culori deschise, însă cele închise ţi se potrivesc mult mai bine. Poartă culorile închise în părţile pe care vrei să le ascunzi: dacă nu îţi place partea de sus, optează pentru bluze şi jachete negre sau navy-blue, iar dacă picioarele ţi se par prea groase, poartă pantaloni sau fuste în aceste nuanţe.
Fustele evazate se vor potrivi perfect siluetei tale, mai ales dacă au talie înaltă. Evită-le pe cele plisate sau cu buzunare.
Când vine vorba de bluze, cele cu decolteu în V sunt cea mai bună alegere.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter