Călătorii TV Travel: Itinerarul unei fashioniste în Londra, Paris şi Milano

De Unica.ro, pe

Destinaţiile unei modiste care doreşte să meargă drept la ţintă pentru shopping, sau pentru orice altă activitate legată de tot ce înseamnă modă sunt aceleaşi- Londra, Paris şi Milano. Trei zile ar putea fi de ajuns pentru a comprima toate activităţile ce presupun un sejur de fashionistă.

Shopping şi lectură la Paris

Primul loc unde poate poposi o fashionistă ajunsă la Paris este, aşa cum cred că ştiaţi deja, este Champs Elysees. Un bulevard cu adevărat ticsit de magazine de designeri, unde oricine poate găsi câte ceva care să îi fie pe plac.

Al doilea loc este Galeria Lafayette,  unul dintre cele mai mari centre comerciale din Paris. Aici, în fiecare zi de marţi, la ora 11:00, timp de 30 de minute, cinci modele prezintă ultimele colecţii din magazin ale celor mai faimoşi designeri din întreaga lume. Este o prezentare de modă special realizată pentru clienţi, de altfel un mod de a atrage cumpărători cât mai mulţi. Galeriile Lafayette este un centru comercial elegant, care atrage mii de turişi anual, dar mai ales doamnele dornice de shopping de calitate. Este un magazin făcut după placul francezilor, recunoscuţi deseori pentru snobismul lor. 
Și pentru că o doamnă educată nu uită că e nevoie şi de un strop de cultură pentru a se afla pe un piedestal, ei bine am putea spune că o carte bună ar putea fi binevenită în orice moment al vacanţei. Un loc unde poţi evada în lumea poveştilor de toate felurile este Shakespeare& Company, o librărie construită chiar în casa proprietarului…  Este locul unde te poţi răsfăţa cu un ceai lângă o carte bună în limba franceză sau engleză.

Pentru shopping în cele mai interesante boutique-uri vintage din Paris, te poţi opri la Didier Ludot, unde vei găsi jachete Chanel preţioase sau genţi Louis Vuitton. Adresa magazinului este Galerie Montpensier, nr 24, 75001, Paris. Alte magazine vintage celebre sunt Vitange Desir, care se află pe strada Rue de Vieille du Temple, Paris 75003, Catherine B sau Gabrielle Geppert, precum şi Kiliwatch.

Party hip vineri seara la Londra şi shopping boho-chic

O fashionistă adevărată trebuie să aleagă un hotel special la Londra. Ei bine, unul dintre cele mai chic este Mandarin Hotel de cinci stele, unde experienţele şi senzaţiile vor fi la cote maxime. Camerele au un design care aminteşete de perioada antică, iar priveliştea oferită spre Hyde Park este de-a dreptul minunată.
Cele mai reuşite petreceri din Londra au loc vineri seara, aşadar trebuie să ştii că în această zi a săptămânii comunitatea hip din Londra „migreaza” spre est. The City, Hoxton, Shoreditch si Farringdon sunt cele mai cool zone britanice, unde distracţia ţine până la primele ore ale dimineţii.

O fashionistă aflată la Londra nu trebuie să rateze dimineaţa de sâmbătă, când trebuie să atace magazinele pentru shopping.  Una dintre cele mai frumoase pieţe vintage ale Londrei este Portobello Road Market, loc unde vei găsi de la haine de firmă vintage, până la accesorii din aur, argint sau fildeş. Ar putea urma apoi Ghost, Paul Smith, Emma Hope, Heidi Klein, in celebra zona Notting Hill.

Unde visează să meargă orice fashionistă? La Milano! tvtravel.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter