Ana Novic – Tablouri în mișcare

De Adina Rosetti, pe Ultimul update Joi, 14 iulie 2016, 15:58
Giulia, Antonia, Delia, Alexandra Ungureanu sunt doar câteva dintre vedetele care apelează în mod constant la Ana Novic pentru a le crea ținutele. Ana „vede“ rochiile direct în material, își denumește colecțiile cu... cifre și crede  că felul în care combini  hainele este cel mai important.

Am înțeles că îți place să creezi fără desene… Cum ți-ai dezvoltat acest talent?

Nu am urmărit niciodată să îmi dezvolt talentul la desenat, pentru că am simțit întotdeauna că am o relație specială cu materialele, de care sunt pasionată încă de mică. Unul dintre talentele cu care m-a înzestrat Dumnezeu este faptul că, aproape imediat ce iau contact cu un material anume, în mintea mea se desfășoară deja imagini cu felul în care va arăta produsul final. Nu am făcut ceva anume pentru asta, e în mine, pur și simplu. (râde)

De ce rochie, creație vestimentară a ta ești cel mai mândră în momentul de față?

Sunt mândră de fiecare creație pe care am realizat-o până acum, deoarece toate fac parte din mine, din pasiunea mea, din evoluția mea. Dar, într-adevăr, în acest moment am o slăbiciune pentru două articole din colecția nouă: un sacou și o pereche de pantaloni care mi-au depășit chiar și mie așteptările.

ana novic

Prima ta colecție se numește „1“ și a fost realizată în colaborare cu o pictoriță. Cum ți-a venit ideea?

Veronica Holostencu este prietena mea de peste 25 de ani și cred foarte mult în talentul ei, așa că am vrut să facem ceva inedit împreună. Și ne-a ieșit. Rochii de seară pictate manual direct pe materiale nu am văzut nicăieri în lume, așa că noi am transformat o idee nebunească într-o realitate. |n acest fel au luat naștere rochiile – tablouri (vivante), cum le-ați denumit chiar voi într-un număr trecut.

Lucrezi deja la o a doua colecție? Se va numi… 2?

Așa este, în prezent lucrez la viitoarea colecție și se va numi (ai ghicit), „2“  Foarte multe detalii nu vă pot da, pentru că nu vreau să stric surpriza, dar vă pot spune că va avea loc într-un cadru feeric, de basm, iar rochiile vor fi foarte vaporoase și prețioase. Am pregătit un concept unic și abia aștept să aibă loc evenimentul. |n curând! (zâmbește)

Spune-ne cum ai ajuns să lucrezi cu vedetele din România și cum ați colaborat.

Creșterea mea în industrie a avut loc organic, natural. Mi-am văzut de treabă, am muncit foarte mult, nu m-am uitat niciodată în ograda celuilalt, am crezut foarte tare în mine și în faptul că am un cuvânt important de spus în moda românească. A fost mai greu până am făcut primii pași, dar, odată pornit motorul, nu mai poate fi oprit. Eu lucrez doar cu fete cu care sunt pe aceeași lungime de undă. Țin foarte mult la acuratețea brandului care îmi poartă numele și nu mă implic niciodată în proiecte doar de dragul publicității, indife-rent despre ce supervedetă ar fi vorba.

Cum ți se pare că arată, din punct de vedere vestimentar, peisajul monden din România?

Cele mai multe persoane publice din România încă nu știu să se îmbrace adecvat, în funcție de eveniment, de personalitate, de forma corpului. Sunt foarte puține femei celebre care reușesc să arate impecabil la fiecare apariție. La cele mai multe evenimente la care particip observ că majoritatea celor care participă încă încearcă să epateze prin paiete, decolteuri mult prea adânci, transparență dusă la extrem, fulgi și alte nebunii care, din punctul meu de vedere, nu-și au rostul. Pentru mine, feminitatea înseamnă cu totul altceva.

Tu cum te îmbraci, ce stil preferi? Te îmbraci în totalitate cu haine create de tine?

Atunci când e vorba despre evenimente mondene, da, port doar creații care sunt semnate de mine. Eu știu cel mai bine ce și cum să creez astfel încât să-mi vină impecabil. În general însă, sunt o tipă destul de relaxată și îndrăzneață, așa că nu ezit să combin tot felul de outfituri cool. Nu vânez lucruri de designer, nu consider că ele fac o ținută să iasă în evidență. Felul în care combini hainele este cel mai important, din punctul meu de vedere.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter