Vibrolipoaspiratia, cea mai sigură metodă de liposucţie. Vezi în ce constă!

De Consuela Stratulat, pe

Vibrolipoaspiratia, o tehnica relativ noua care se afla insa in fruntea procedurilor eficiente de natura chirurgicala, vine sa inlature retinerile cu privire la interventiile invazive de eliminare a grasimii in exces, devenind o alternativa viabila a liposuctiei clasice.
Procedura este mult mai accesibila, eficienta si lipsita de traumatisme pentru organism, riscurile sunt reduse si beneficiile sunt vizibile intr-un timp foarte scurt.

“Inovatia tehnicii de vibrolipoaspiratie se datoreaza vibratiilor produse de un flux de aer comprimat, care provoaca dislocarea grasimii si emulsionarea acesteia, devenind astfel mai usor de absorbit de catre canula fina introdusa. Inciziile nu necesita o dimensiune mai mare de 4-6 mm, iar pericolul urmelor inestetice postoperatorii este vizibil diminuat.”, explica Dr. Silvia Stanculescu Vasalos, specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva la Spitalul Medicover.
Video: Află mai multe despre lipoaspiratie de la Dr. Silvia Stanculescu. VIDEO

Vibrolipoaspiratia se poate aplica pe orice zona

Spre deosebire de lipoaspiratia clasica, care extrage grasimea doar prin vidul format de aspirator, avand dificultati de patrundere in zonele fibroase, vibrolipoaspiratia poate fi aplicata pe orice zona, cu o mai mare dexteritate. Mai mult, aceasta nu este influentata de cantitatea sau calitatea grasimii, de aceea de multe ori nu mai este necesara repetarea procedurii, volumul de absorbtie fiind suficient pentru o singura interventie.

“Dezvoltarea tehnologica reprezinta un avantaj major, deoarece tehnica este mai putin traumatizanta, prin urmare perioada de recuperare este mai rapida si mai usoara. Datorita acestora, nu exista contraindicatii legate de varsta, ci doar de starea actuala de sanatate a pacientului. In acest sens, preoperator sunt realizate investigatii aprofundate, care sa evite potentiale riscuri generale care intervin in cadrul oricarei operatii. Tehnica este mult mai sigura deoarece canula are o miscare tridimensionala ce protejeaza elementele nobile (nervi, vase de sange) si minimizeaza riscurile accidentelor (ca de exemplu perforatiile)”, asigura Dr. Silvia Stanculescu Vasalos.

Durata interventiei este de 1 pana la 3 ore, pacientul fiind sub anestezie cu sedare intravenoasa (tipul de ansetezie generala cel mai putin traumatizant pentru pacient). Aceste avantaje o deosebesc de liposuctia clasica, cu anestezie generala si recuperare sub observatie.

Dupa 2-3 ore postoperator, la cererea acestora, pacientii pot fi externati si isi pot relua activitatile zilnice inca de a doua zi, fara a fi nevoie de repaus la pat. Activitatile intense pot fi practicate la distanta de doar 2 saptamani. Pentru a asigura confortul psihic si fizic al pacientilor, majoritatea clinicilor renumite ofera in pachetul de pret si spitalizarea de zi.

Semnele interventiei dispar in aproximativ 2 saptamani, iar rezultatele se pot sesiza in saptamana a treia. Aspectul final este vizibil la 6-9 luni, cand se produce remiterea edemului.

Este important de mentionat ca zonele din care au fost extrase depozitele de grasime nu vor mai reprezenta probleme pe viitor, deoarece celulele adipoase sunt eliminate definitiv. In plus, aceasta metoda permite corectarea rezultatelor inestetice pe care o lipoaspiratie precedenta le putea cauza.

Costul unei astfel de interventii porneste de la suma de 1600 euro si se poate mari in functie de zonele asupra carora se intervine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter