Untul de corp, deliciu pentru pielea ta

De Lumea Femeilor, pe

Mai puţin cunoscut în comparaţie cu loţiunile şi uleiurile, untul de corp rămâne, pe nedrept, într-un con de umbră…
Deşi este de-a dreptul mană cerească pentru pielea foarte uscată.
Untul de corp este un produs cosmetic relativ recent descoperit, deşi oamenii au început să folosească uleiurile din nuci şi seminţe de îndată ce au descoperit cum să le extragă. În 1950, inventarea televiziunii color a avut un impact extraordinar asupra industriei de frumuseţe care, din acel moment, a început să înflorească. De fapt, acest moment a reprezentat doar începutul a ceea ce avea să fie „potopul” produselor cosmetice, inventate şi îmbunătăţite.

Cum funcţionează

Untul de corp îţi îmbracă trupul într-un strat protector ce ţine la distanţă influenţele malefice ale frigului asupra pielii. „Sigilând” pielea, untul păstrează un nivel optim de hidratare a ei. Uleiurile din nuci şi seminţele fructelor exotice din compoziţie conţin antioxidanţi, care încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii, şi vitamine care o hrănesc.

Paletă diversificată

Unturile de corp se diferenţiază în funcţie de tipul de nucă şi ulei din seminţe care stau la baza acestei pomezi.
Adesea, se folosesc mai multe tipuri de fructe pentru un rezultat şi mai bun. Iată o listă scurtă cu beneficiile unora dintre cele mai cunoscute unturi de corp.
► Untul de cacao are la bază boabele de cacao, care sunt folosite şi pentru prepararea ciocolatei (cu siguranţă, îl vei recunoaşte după mirosul divin). Este bogat în antioxidanţi şi substanţe nutritive, precum potasiu, calciu şi fier.
►Untul de shea provine de la seminţele fructului de shea sau karite. Conţine antioxidanţi, dar şi vitaminele A şi E. Printre altele, este renumit pentru proprietăţile sale anti-inflamatorii.
► Untul de mango este obţinut din seminţele fructului cu acelaşi nume. Conţine beta-caroten şi muuultă vitamina C, renumită pentru proprietăţile ei antioxidante.
► Untul de kukui provine de la fructele copacului omonim,care se găseşte în Hawaii. Uleiul conţine acizi graşi esenţiali şi o mulţime de vitamine.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter