3 tunsori simple, ușor de întreținut acasă

De Unica.ro, pe

Ce să alegi şi cum să-ţi aranjezi părul fără efort îţi spune Cristina Trohani, hair-stilist la Cristina Trohani Hair Studio.

Lung şi tuns în scări

Dacă este bine îngrijit, părul lung poate arăta foarte feminin şi sexy. În plus, un păr sănătos devine mult mai uşor de stilizat.

Trebuie să ştii: Părul lung, fără formă, poate aduna ani pe faţa ta. Şuviţele în scări din jurul frunţii echilibrează o bărbie lată, iar cele răzleţe din tot părul conferă un aspect bogat şi textură – cheia în a-l face uşor de aşezat. Trasează-ţi cărarea pe-o parte şi adaugă un breton care să acopere uşor ochiul.

Note de întreţinere: Poţi aştepta până la opt sau chiar nouă săptămâni până să faci o nouă vizită la salon, în timpul căreia stilistul să-ţi examineze părul şi să determine dacă are nevoie de o îngrijire extra sau de alte produse, care să-l menţină sănătos.

Styling rapid: Elimină excesul de apă cu prosopul, aplică un produs pentru protecţie termică, usucă părul cu foehnul şi pulverizează fixativ şi luciu de păr pentru textură. Dacă ai bucle naturale, aplică spumă şi aşteaptă să se usuce liber.

Bob… imperfect

Bobul e clasic, elegant şi are multă versatilitate. Alege tunsoarea potrivită pentru părul tău şi descoperă cele mai rapide trucuri de styling.

Trebuie să ştii: Dacă ai faţa rotundă, evită bobul la nivelul umerilor. Feţele pătrate trebuie să-l evite pe cel cu forme grafice, pentru că este prea sever. În schimb, boburile cu un finiş lejer sunt mai uşor de menţinut decât cele cu forme fixe. În cazul în care ai părul ondulat, această tunsoare poate fi dificil de aranjat – cere-i sfatul propriului hair-stilist.

Note de întreţinere: Alege-ţi tunsoarea bob în primul rând în funcţie de textura naturală a părului din dotare. Cel din imagine, tăiat în scări, uşor mai sus de umeri, conferă părului fin volum şi definire. Va fi nevoie să ajungi la hair-stilist, pentru o formă nouă, o dată la opt săptămâni.

Styling rapid: Dacă ai părul ondulat, difuzorul sau uscătorul va încuraja forma lui naturală şi volumul. Plăcile pentru îndreptat părul sunt cele mai bune prietene ale fetelor cu părul drept şi te pot ajuta să creezi acel finiş neted şi plin de strălucire şi în cazul celor mai pretenţioase şuviţe.

Scurt, dar lung în faţă

Această tunsoare îţi va scoate pomeţii în evidenţă şi îţi va face privirea să strălucească.

Trebuie să ştii: Indiferent care-i forma feţei tale, există un stil de păr scurt care să ţi se potrivească. Mulţi cred că e un avantaj pentru feţele mici şi alungite, dar nu în toate cazurile. Cel mai accesibil look de purtat este cel cu şuviţe mai lungi în top, pentru mai multe posibilităţi de styling.

Note de întreţinere: Părul scurt se întreţine uşor, dar pentru a arăta mereu bine e important să mergi la salon la fiecare şase săptămâni; asta depinde şi de cât de repede îţi creşte părul.

Styling rapid: O pieptănare rapidă, urmată de aplicarea unui produs de coafare, va adăuga imediat volum acestei tunsori „wash&go”. Foloseşte mai degrabă texturi gel sau pastă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter