Trucuri pentru ochi frumoşi

De Unica.ro, pe

Zona sensibilă din jurul ochilor are nevoie de îngrijire specială din partea ta: curăţare atentă în fiecare zi, aplicarea cremelor care să diminueze cearcănele şi, bineînţeles, folosirea metodelor naturale cu efect revigorant.
Demachierea este obligatorie
Indiferent că te-ai machiat sau nu, zona sensibilă a ochilor trebuie curăţată zilnic, acest gest fiind de altfel primul şi cel mai important pas din ritualul de îngrijire a ochilor. Cel mai bine ar fi să alegi un demachiant special pentru ochi, pe bază de uleiuri, capabil să cureţe delicat, să hidrateze zona şi să nu irite ochii. Demachiază-te cu mişcări uşoare, în care să cuprinzi întreaga zonă, inclusiv sprâncenele. La final, închide ochii şi pulverizează pe ten apă termală, pentru mai multă prospeţime şi vitalitate.
Mici trucuri pentru relaxare
Cu siguranţă, ai şi tu momente în care îţi simţi ochii obosiţi şi pleoapele grele. Dacă nu ai găsit încă remediul potrivit, pune în practică sfaturile noastre şi uită de neplăceri. Seara, după demachiere, întinde-te pe pat, înmoaie dischete de vată în ceai călduţ de tei sau de muşeţel şi aplică-le pe pleoape, relaxându-te 10 minute în acest fel. O altă soluţie cu rezultate extrem de eficiente este aplicarea lingurilor reci pe pleoape, care vor activa circulaţia sângelui şi vor revigora zona.
Petreci mult timp în faţa calculatorului şi ai adesea ochii roşii şi o neplăcută senzaţie de usturime? Specialiştii spun că după fiecare 50 de minute de stat la calculator, trebuie să iei o pauză de 10 minute, aşa că învaţă să te relaxezi printr-un exerciţiu uşor şi cu rezultate imediate: masează-ţi uşor pleoapele, apoi acoperă-ţi ochii cu palmele, fără să apeşi, şi stai aşa câteva secunde. Sau clăteşte-te de câteva ori pe faţă cu apă rece.

Cremele, un aliat de nădejde
Include în ritualul tău zilnic de îngrijire şi crema anticearcăn, pe care s-o aplici după curăţarea tenului prin masaj foarte fin, pentru a intra cât mai bine în piele. Dacă are o formulă bazată pe ingrediente naturale, aceasta e indicată şi persoanelor mai tinere. În cazul în care ai trecut de 30 de ani, poţi folosi, pe lângă crema anticearcăn, şi o cremă specială antirid sau cu efect de lifting, care să netezească pielea şi să dea zonei mai multă fermitate, estompând totodată şi liniile sau ridurile fine. Şi nu uita că şi această zonă trebuie hidratată, aşa că atunci când aplici crema de zi, masează uşor şi în jurul ochilor.
Metode simple, de acasă
Tratamentele naturiste dau mereu rezultate uimitoare. Dacă ţi se pare că zona ochilor a devenit ternă şi lipsită de strălucire, aplică alternativ felii subţiri de cartof şi de castravete crud. După câteva astfel de „şedinţe” se va vedea diferenţa. Simţi că pielea începe să-şi piardă fermitatea şi ai observat deja apariţia primelor riduri fine? Înseamnă că tenul e deshidratat şi are neapărat nevoie de ajutorul tău: consumă cât mai multe fructe proaspete, bea cei 2 litri de apă şi, o dată la câteva zile, masează circular pleoapa şi zona cearcănelor cu mici cuburi de gheaţă, pentru că au rolul de a netezi pielea şi de a-i da un plus de prospeţime.
Foto> Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter