Cum îţi tratezi tenul după plajă? Tratamente cu miere de salcâm sau tei

De Unica.ro, pe

Oricâte măsuri de precauţie ne luăm, nu ne putem feri 100% de razele de soare şi implicit de efectele acestora asupra tenului nostru. De aceea, specialiştii în cosmetică apicolă Apiestetic au conceput o serie de tratamente post-expunere la soare, astfel încât, la finalul verii să ne putem mândri nu numai cu un bronz frumos, dar şi cu un ten sănătos şi hidratat!

Deshidratare, acnee, sebum in exces – efectele unei sedinte de bronzare

Principala problema legata de expunerea la soare este data de faptul ca efectele razelor ultraviolete nu se vad imediat, ci peste 5, 10, 20 de ani, cand sesizam un numar mai mare de alunite, aparitia petelor maronii, pierderea elasticitatii pielii si accentuarea celulitei.

Ce vedem insa imediat dupa o “baie de soare” este: o diminuare a secretiei de sebum, in cazul persoanelor cu ten gras, o mascare a punctelor negre si estomparea punctelor rosii de acnee. Nu trebuie insa sa ne lasam pacaliti de toate aceste efecte pozitive, deoarece ele sunt de foarte scurta durata.

“In urma expunerii la soare, indiferent de tipul de ten pe care il avem, efectele secundare nu ezita sa isi faca aparitia. In cazul persoanelor cu ten gras, vorbim despre o accentuare a secretiei de sebum de catre glanda sebacee, in cazul persoanelor cu ten uscat este vorba despre o deshidratare intensa a epidermei, iar in cazul persoanelor cu un ten cu tendinte acneice observam o agravare a afectiunii”, a explicat Neli Pfeiffer, specialist cosmetician, manager Apiestetic.

Efectele soarelui: accentuarea celulitei si a vergeturilor

Trebuie sa avem insa in vedere si faptul ca, efectele razelor de soare nu se fac simtite numai la nivelul fetei, ci si la nivelul intregului corp.

Stiati ca expunerea intensa la soare poate duce la accentuarea celulitei si a vergeturilor?

Sau ca razele ultraviolete in exces, duc in timp la pierderea elasticitatii tesuturilor?

Explicatia acestui fenomen este simpla: prin expunerea excesiva la soare pierdem apa din tesuturi si impreuna cu ea si substantele nutritive. Acest lucru duce la aparitia unei circulatii sangvine deficitare si la scaderea tonusului organului cutanat.

Tratamentul verii – pre si post expunere la soare!

Cu totii stim ca razele soarelui sunt nocive pentru epiderma, atunci cand ne expunem la ultraviolete la ore nepotrivite si pentru o perioada mare de timp. Insa, ne afla in plin sezon de planificare a vacantelor, a concediilor si a weekendurilor la mare, motiv pentru care, pe langa pregatirea bagajelor, trebuie sa luam in calcul si pregatirea tenului!

“Primul lucru pe care trebuie sa il facem inainte de a ne expune la soare, este sa ne facem doua programari la salonul de cosmetica. Prima programare are ca scop pregatirea tenului pentru expunerea la factorii de mediu – soare, vant etc., iar cea de-a doua programare are loc la intoarcerea din concediu si are ca scop readucerea tenului in parametri optimi. In cadrul consultatiei pre-vacanta, cosmeticiana ofera un tratament personalizat fiecarui tip de ten. Acest tratament este insotit de curatarea, hidratarea si aplicarea unei creme cu filtru UV”, a explicat reprezentantul Apiestetic, Neli Pfeiffer.

Tratamentul cu miere, indicat post-bronzare!

Mierea este cel mai folosit ingredient in tratamentele faciale, datorita efectelor sale terapeutice recunoscute. Aplicata intr-un strat subtire pe fata, mierea de salcam sau de tei, calmeaza tenul, sterge discomfortul provocat de razele soarelui, hidrateaza pielea si o normalizeaza.

“Tratamentul apicol realizat in cadrul salonului Apiestetic urmeaza o serie de pasi, astfel incat rezultatul final sa fie cat mai vizibil si eficient. Se incepe cu un tratament usor de hidratare a pielii, urmat de drenaj cu miere pentru normalizarea circulatiei sangvine si limfatice. Se continua hidratarea cu miere, laptisor de matca si colagen, la care se adauga si elastina, in cazul persoanelor cu un ten matur. Partea a doua a tratamentului consta intr-un masaj usor de relaxare, cu alge, produse apicole si crema cu acid hialuronic. Pentru un ten imbatranit se apeleaza la o masca-cocktail apicol, formata din miere, polen, laptisor de matca sau colagen, elastina, caviar si placenta”, a explicat Neli Pfeiffer.

Durata tratamentului este de o ora si jumatate, iar procedura trebuie repetata la fiecare patru saptamani.

Costul tratamentului pre-expunere la soare este cuprins intre 150-180 lei, in functie de tipul tenului, iar costul tratamentul post-bronzare este cuprins intre 180-250 lei.

Cum ne tratam tenul intre vizitele la cosmetician?

Intre sedintele de cosmetica, intretinerea tenului este o sarcina ce ne revine noua. De aceea specialistii cosmeticieni din cadrul Apiestetic ofera o serie de sfaturi ce trebuie urmate acasa.

In primul rand curatarea zilnica a fetei este un procedeu de baza in mentinerea unui ten fara impuritati. De aceea trebuie sa ne demachiem cu un produs adecvat tipului nostu de ten, de doua ori pe zi, dimineata si seara. Demachierea trebuie sa fie insotita si de aplicarea unei solutii tonice.

Ziua este extrem de important sa aplicam o crema usoara cu factor de protectie solara, in timp ce seara este indicat sa folosim o crema tip emulsie, care nu ne incarca tenul, o crema cu vitamine si laptisor de matca. Dupa varsta de 25 de ani este obligatorie folosirea unei creme-contur de ochi pentru seara.

O data pe saptamana putem apela si la o masca “de sezon”. Este vorba despre o masca usor de preparat, ce are la baza fructe de sezon, cu scopul de a ne curata si hidrata tenul.

Masca se prepara cu miere si pulpa de fructe: capsune, caise, struguri. Amestecul obtinut se aplica pe fata curatata in prealabil si se mentine timp de 15-20 de minute, apoi se spala cu apa calduta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter