Mască de față cu miere. Cele mai bune rețete în funcție de tipul de ten

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Miercuri, 08 februarie 2023, 17:33

Combate ridurile și oboseala cu o mască de față cu miere de albine și ingrediente naturale, în funcție de tipul tău de ten. Rețetele sunt simple, ingredientele sunt ieftine și le poți combina acasă în fiecare săptămână pentru o mască de față proaspătă, naturală și eficientă.

Cuprins

Folosește cât mai des o mască de față de miere, făcută în casă, din ingrediente naturale și simple. Dacă îți faci un obicei să folosești în fiecare săptămână o mască de față cu miere homemade, tenul tău va fi mai curat, mai luminos, mai neted și mai tânăr. Încearcă cel puțin o lună de zile rețetele de măști cu miere făcute chiar de tine și vei vedea că rezultatele sunt spectaculoase.

Mierea în rețete cosmetice homemade

Mască de față cu miere. Cele mai bune rețete în funcție de tipul de ten

Mierea de albine este un ingredient prețios în produsele cosmetice pentru multe tipuri de creme, loțiuni, serumuri și totodată pentru numeroase măști de față. Este un ingredient care conferă frumusețe și prospețime tenului, cu atât mai mult dacă înveți să pregătești singură unele rețete cu ingrediente naturale.

Acasă, poți preparat ușor orice mască de față cu miere, dar alege întotdeauna o miere de calitate, 100% naturală, de la un apicultor certificat. De asemenea, toate celelalte ingrediente trebuie să fie certificate bio, precum uleiul de măsline extravirgin, lămâile, avocado, bananele sau alte fructe pe care le folosești la măștile pentru ten făcute în casă. Evită cât poți de mult fructele stropite cu pesticide și mierea de origine incertă.

Ce efecte are mierea asupra tenului

mierea, balsam pentru ten și decolteu

mierea, balsam pentru ten și decolteu

Mierea are un conținut ridicat de acizi organici și enzime care hrănesc și protejează pielea, fiind folosită adesea ca un balsam pentru iritații, inflamații ușoare, pentru răni și afecțiuni ale pielii.

Mierea are acțiune hidratantă asupra tenului cu tendință de uscare datorită conținutului ridicat de potasiu și datorită enzimelor care ajută la regenerarea țesutului uscat.

Mierea are acțiune emolientă, datorită conținutului ridicat de fructoză și zaharoză, și lasă pielea mai moale și mai catifelată.

Mierea are și efect antioxidant asupra tenului. Cu cât este mai închisă la culoare, cu atât conține mai mulți acizi care combat ridurile și uscăciunea.

Mierea are efect calmant, datorită vitaminelor și acizilor benefici, și este recomandată în diverse combinații, cu ingrediente naturale, pentru orice tip de ten.

Mierea are un efect de luminozitate și face tenul pe strălucitor, fiind recomandată în mod special în măștile de față cu efect exfoliant.

Rețete de mască de față cu miere pentru orice tip de ten

Mască de față cu miere. Cele mai bune rețete în funcție de tipul de ten

Mierea, uleiul de măsline, uleiul din sâmburi de struguri sau gălbenușul de ou sunt ingrediente din care poți face o foarte bună mască de față cu miere pentru orice tip de ten.

Sunt măști naturale, simple și ușor de tolerat de către pielea de pe față sau decolteu, indiferent că este o piele mai uscată sau mai grasă. După folosirea repetată a acestor măști, în fiecare săptămână, aspectul tenului va fi mai ferm, mai neted, iar porii mai închiși.

Mască de față cu miere, ulei de măsline și gălbenuș

  • 2 linguri miere de albine;
  • 1 lingură ulei de măsline;
  • 1 gălbenuș de ou.

Se amestecă ingredientele până la omogenizare. Se aplică pe ten, pe gât și decolteu și se lasă să acționeze 20 de minute. Se clătește pielea cu apă călduță.

Mască de față cu miere de albine, ulei din sâmburi de struguri și albuș bătut

  • 2 linguri miere de albine;
  • 1 lingură ulei din sâmburi de struguri;
  • albuș de ou.

Se amestecă ingredientele până la omogenizare. Se aplică pe ten și pe gât se lasă să acționeze 20 de minute. Se clătește cu apă călduță.

Mască facială cu miere de albine și ou

  • 2 linguri miere de albine;
  • 1 ou întreg.

Se amestecă ingredientele până la omogenizare. Se aplică pe ten și se lasă să acționeze 15 minute. Se clătește cu apă călduță.

Mască de față cu miere pentru ten mixt

Mierea este un adevărat balsam pentru orice tip de ten, chiar dacă are o anumită aciditate, dar pentru tenul mixt, cu zone grase în bărbie, în obraji și pe frunte, este bine să folosești o mască de față cu miere combinată cu iaurt sau cu fructe care combat aciditatea din miere.

Această mască te ajută să menții tenul mai neted, mai ferm, porii sunt diminuați și au un aspect mai curat.

  • 2 linguri de miere
  • 1 lingură de iaurt natural
  • ½ banană bine coaptă

Se amestecă bine toate cele trei ingrediente, eventual la blender, și se aplică pe față imediat. Se lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi se clătește cu apă călduță.

Mască de față cu miere pentru tenul gras

Mască de față cu miere. Cele mai bune rețete în funcție de tipul de ten

Tenul gras este de obicei un ten mai iritat, un ten acneic sau un ten care tolerează greu temperaturile ridicate. De aceea, mierea trebuie combinată cu fructe mai acide sau cu zeama de lămâie.

O asftel de mască de față nu usucă pielea, dar ajută la reglarea cantității de sebum și, folosită în mod repetat, atenuează iritațiile sau acneea. Tenul tău capătă un aspect mai sănătos, matifiat și mai curat.

  • 2 lingurițe de miere
  • sucul de la o jumătate de lămâie

Se amestecă bine mierea cu sucul de lămâie proaspăt stors și se aplică pe ten, ocolind cu grijă zona din jurul ochilor. Se lasă să acționeze 15 minute și se clătește cu apă călduță.

Mască de față cu miere pentru ten sensibil

Tenul sensibil are nevoie de ingrediente care calmează iritațiile și care echilibrează cantitatea de sebum. Uleiul esențial de lavandă, uleiul de trandafir sau gelul de aloe vera sunt cele mai indicate.

Combinația de miere cu aceste ingrediente ameliorează aspectul iritat și obosit al tenului și are un efect de calmare de lungă durată. Fața și pielea ta arată mai revigorată.

  • 1 linguriță de miere
  • 1 linguriță de gel de aloe vera
  • 7 picături de ulei esențial de lavandă/trandafir

Se amestecă bine ingredientele până la omogenizare, eventual la bain marie, deoarece mierea este greu solubilă în gelul de aloe vera. Se aplică pe ten și se lasă să acționeze timp de 20 de minute. Se clătește cu apă călduță.

Mască de față cu miere pentru ten uscat

Mască de față cu miere. Cele mai bune rețete în funcție de tipul de ten

Folosește mierea în combinație cu avocado, un fruct bogat în grăsimi sănătoase, hrănitor și calmant, care poate remedia zonele uscate și descuamate de la suprafața pielii.

Folosită în mod frecvent, o dată pe săptămână, această mască atenuează senzația de uscăciune și iritare a pielii, conferă un aspect mai neted și mai plin chiar și în zonele afectate de riduri.

  • 2 lingurițe de miere
  • ½ avocado bine zdrobit cu o furculiță

Se amestecă bine ingredientele și se aplică pe ten timp de 20 de minute. Se clătește masca cu apă călduță.

Mască de față cu miere pentru ten obosit

La final de săptămână, când tu te relaxezi, ai grijă și de tenul tău să arate mai tânăr și mai odihnit. Ai nevoie de o combinație de miere cu ulei de măsline pentru calmarea iritațiilor și cu suc de lămâie pentru revigorarea culorii naturale a tenului tău.

O astfel de mască matifiază, diminuează porii, tenul arată mai curat, mai deschis la culoare, mai odihnit, iar pielea se regenerează mai ușor.

  • 2 lingurițe de miere de albine
  • 1 linguriță de ulei de măsline extravirgin
  • 2 lingurițe de zeamă de lămâie

Se amestecă foarte bine toate îngredientele, se aplică pe ten cu degetele curate și se lasă să acționeze 20 de minute. Se clătește apoi cu apă călduță.

Mască de față cu miere pentru exfoliere

Mască de față cu miere. Cele mai bune rețete în funcție de tipul de ten

masca de față cu miere pentru exfoliere se poate aplica lunar

O dată pe lună este recomandată exfolierea tenului, pentru o curățare în profunzime a porilor și pentru fermitate. Exfolierea accentuează ulterior efectul cremelor nutritive și hidratante pe care le aplici seara sau dimineața. Când tenul este curat, fără sebum, cu porii deschiși, crèmele de față devin mult mai eficiente, iar tenul tău este bine hrănit și netezit.

  • 1 lingură de miere
  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de apă

Se amestecă bine ingredientele și se aplică masca de față cu miere și bicarbonat pentru 10 minute. Apoi se folosește produsul obișnuit pentru exfolierea tenului. La final se clătește cu apă călduță și se lasă tenul 12 ore pentru a se regenera singur.

Vezi mai multe rețete de măști de față

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter