Tratament pentru părul uscat: Şampon bio cu ulei şi tămâie

De Madalina Racorean, pe Ultimul update Luni, 21 martie 2022, 14:16

Tratamentele pentru părul uscat sunt unele dintre cele mai căutate produse de întreţinere.
Compuşii chimici din şampoanele şi balsamurile ieftine sau din produsele de styling, temperatura ridicată, soarele ucigător al lunilor fierbinţi de vară, sau un feon folosit mult prea des, precum şi poluarea mediului înconjurător, toate acestea sunt responsabile de starea îngrijorătoare a podoabei tale capilare. Pentru a scăpa de toate acestea e bine să foloseşti  produse bio, iar dacă părul e foarte uscat, ai grijă ca ingredientele ce le conţin să fie alcătuite din uleiuri vegetale pure şi plante cu efect miraculos.

Părul uscat poate fi revigorat

Părul uscat este o adevărată corvoadă pentru orice femeie. Devine casant atunci când glandele sebacee nu activează aşa cum trebuie… Părul se rupe şi se despică, are aspect de coadă de pisică. Nu mai este strălucitor, iar vitalitatea şi forţa dispar.

În acest caz este bine să ocoleşti produsele de styling ce conţin foarte multe produse chimice, tocmai pentru a evita deteriorarea firului de păr. Specialiştii recomandă şampoanele naturale, sau cele bio-organice din care să nu lipsească uleiurile esenţiale naturale şi plantele ce provin din agricultura bio-dinamică.

Uleiurile 100% naturale sunt o adevarată oază de sănătate pentru piele şi păr, aşadar scalpul nu va avea nevoie de alte tratamente sofisticate şi foarte costisitoare.

Printre cele mai bune ingrediente pe care trebuie să le conţină un şampon bio pentru păr uscat şi deshidratat se numară uleiul de cocos, uleiurile naturale de mandarină, extract de lavandă, aloe şi tămâie, precum şi ulei de ricin sau de măsline. Atenţie, chiar şi un şampon bio nu trebuie folosit mai mult de trei ori pe săptămână. Este foarte important să nu aplici o cantitate foarte mare atunci când şamponezi pentru că poţi face astfel mult rău părului tău. Foloseşte pe lângă şampon şi un tratament bio, cu uleiuri hidratante şi evită ca în timpul tratamentului să mai aplici pe păr fixativ, gel sau alte produse de styling încărcate cu diferiţi compuşi chimici. Uită de placă! E mai bine să ocoleşti acest obicei până când părul va redeveni sănătos şi puternic.

Nu uita că o dietă prea dură poate afecta podoaba capilară, aşadar mănâncă fructe, legume, lactate pentru ca vitaminele să nu lipsească din organismul tău. Mâncarea sănătoasă este foarte importantă pentru ca părul să aibă un aspect impecabil.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter