Cum să ai un păr sănătos, și când afară e foarte frig

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
În rutina ta de îngrijire a părului pe timp de iarnă trebuie să ai grijă totodată și de scalp. Iată ce trebuie să faci.

Citește și: 5 soluţii pentru un păr electrizat.

 E adevărat că toate ne dorim un păr lung, dar și sănătos, care să crească văzând cu ochii și fără probleme precum mătreață, fire despicate, fir subțire etc. Produsele cu care îți îngrijești părul sunt foarte importante, dar ține cont și de sfaturile de mai jos:

Spală-ți corect părul

„Etapa de curățare și de igienizare a părului și a scalpului reprezintă o condiție esențială pentru o coamă de poveste“, spune Bogdan Mirică, stilist Londa Professional. El recomandă să îți folosești doar vârfurile degetelor atunci când îți masezi părul și scalpul și când îți șamponezi părul, fără să agresezi pielea capului cu unghiile! În plus, nu uita să îți speli energic părul, pentru a fi sigură că se elimină toate impuritățile.

Citește și: Cum îngrijești un păr fin?

Evită folosirea în exces a șamponului

Tot specialistul sfătuiește să nu folosești șamponul în exces. „E suficient o cantitate cât două boabe de fasole la prima șamponare“, explică stilistul. Mai mult, nu e neapărat nevoie ca șamponul să facă spumă, pentru că atunci, produsul doar degresează, pe când a doua oară aceeași cantitate va spăla și curăța profund părul. „La final, clătiți din abundență!“.

Alege cu grijă produsele de styling

La fel de important este să alegi produsele de curățare cu grijă și, mai ales, după ce ai cerut sfatul stilistului. După ce acesta ți-a făcut o diagnoză personalizată a scalpului și a tipului de păr, străduiește-te să ții cont de sfaturile sale și să achiziționezi produse special create pentru curățarea scalpului.

Iată câteva recomandări mai jos!

Cum să ai un păr sănătos, și când afară e foarte frig

Șampon cu unt de mango, 33 lei, Klorane

Puryfing Shampoo, 33 lei, Londa Professional

Mască revitalizană pentru păr Satinique, 106 lei, Amway

Șampon Nutrifier, 62 lei,  L’Oreal Professionnel

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter