Povestea femeii care și-a pierdut părul, dar visează să devină model. De ce boală suferă

De Oana Dinu, pe
Shannon, o femeie din Marea Britanie, a rămas complet cheală, dar asta nu o descurajează să viseze la o carieră de model. În ciuda bolii de care suferă, ea vrea să fie privită ca o femeie atrăgătoare. 

Femeia de 24 de ani, recepționistă la un hotel din Bridlington, Marea Britanie, a început să își piardă părul atunci când avea doar 10 ani. Mama ei a observat atunci prima porțiune lipsită de păr de pe capul fiicei sale, dar zona afectată s-a extins, iar la 12 ani a fost nevoită să poarte perucă tot timpul, conform mediadrumworld.com.

o femeie cheala care are oe cap si gat un model din pietre argintii

Shannon a fost diagnosticată cu alopecia universalis, o afecţiune dermatologică din cauza căreia a devenit complet cheală în diferite porțiuni ale capului. Pe măsură ce a crescut, Shannon s-a temut de părerea celor din jur și de faptul că nimeni nu o va găsi niciodată atrăgătoare.

S-a simțit o ciudată de-a lungul timpului, dar după ce a născut o fetiță, a început să vadă viața cu alți ochi. A învățat să își accepte boala și a realizat că nu poate face nimic pentru a schimba situația. Acum vrea să fie văzută ca o femeie sexy și nu și-ar dori nimic mai mult decât să fie model de lenjerie într-o fereastră de magazin.

shannon, o femeie cheala din cauza unei boli, in costum de baie

Shannon trăiește în Newcastle cu soțul ei, Jack, și cu fiica lor de 3 ani, Olivia, care reprezintă motivația ei de a fi curajoasă și mândră de călătoria parcursă.

o mama care isi pupa fetita

 

Ea vrea să inspire și alte femei să își iubească imperfecțiunile, oricare ar fi ele. De asemenea, își dorește să nu fie văzută doar ca o femeie frumoasă, ci să fie considerată o femeie sexy, cu sau fără păr. Chiar dacă boala i-a afectat încrederea de sine în trecut, vrea să îi arate fiicei sale că a fi diferit reprezintă un lucru pozitiv.

shannon, femeia cu o boala care a dus la caderea parului

Ce este alopecia universalis

Alopecia este o afecţiune dermatologică inflamatorie ce lezează foliculii piloşi îndeosebi de la nivelul scalpului. Chiar dacă nu reprezintă un pericol pentru viaţa persoanelor afectate, boala care evoluează cronic generează pierderea localizată sau generalizată a părului la nivelul capului, dar şi pe suprafaţa corpului. Alopecia universalis este cea mai gravă formă a aceste afecțiuni autoimune pentru că duce la căderea părului de pe tot corpul, inclusiv sprâncene, gene şi păr pubian.

Deși nu s-au descoperit cauzele exacte ale acestei afecțiuni, specialiștii spun că predispoziția genetică în combinație cu factorii de mediu ar declanșa boala. Pierderea părului ar mai putea fi influențată și de stilul de viață nesănătos, stres, anumite boli cronice, sarcina și alăptarea, agresiuni asupra părului, cum ar fi spălarea prea frecventă sau folosirea excesivă a produselor cosmetice, fumatul, alcoolul în exces, etc.

Sursă foto: northfoto.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter