Acnee: Cum scapi de coşurile de pe fund

De Unica.ro, pe

Nu merge la plajă fără să aplici aceste reguli simple de îngrijire care te vor scăpa rapid de o problemă jenantă, coşurile de pe fund. Vezi de ce apar şi cum trebuie să le tratezi.

De ce ai coşuri pe fund

Acneea de pe corp, fie că e pe fund, pe spate, pe coapse, etc., are aceeaşi cauză ca şi cea de pe faţă: excesul de sebum şi celulele moarte formează un „dop” care astupă porii, iar când se mai adaugă şi bacteriile de pe piele se produc mici inflamaţii.
De ce ai coşuri pe fund şi nu ai pe faţă? Pentru că în această zonă transpiraţia nu se poate evapora şi contribuie la formarea acelui „dop”. În plus, contactul permanent cu lenjeria sau cu pantalonii poate irita pielea.
4 tratamente pentru coşuri. Vezi care ţi se potriveşte!

Cum scapi de cosurile de pe fund

Trebuie să aplici aceleaşi reguli ca şi în cazul acneei de pe faţă. Iată care sunt acestea:
1. Pielea se curăţă de două ori pe zi cu un gel de duş cât mai blând, care să nu conţină iritanţi. Sunt interzise săpunurile solide.După duş, şterge pielea de pe fese prin tamponare cu un prosop curat.
2. Nu ai voie să foloseşti scrub. În ciuda miturilor, scrubul nu te scapă de coşuri. El nu face decât să irite pielea, iar pielea iritată produce mai mult sebum, deci creşte riscul ca porii să se blocheze.
3. Nu ai voie să foloseşti produse cu alcool. Orice ar scrie pe etichetă, loţiunile tonice cu alcool nu vindecă acneea. Sunt iritante, deci au acelaşi efect ca şi scrubul.
4 tratamente pentru coşuri. Vezi care ţi se potriveşte!
4. Aplică o dată pe zi, pe pielea curată, un produs exfoliant chimic, adică o cremă care să conţină acid salicilic. Acesta elimină celulele moarte, aflate atât la suprafaţa pielii, cât şi în interiorul porilor. În plus, acidul salicilic este şi un bun antibacterian. El apare pe lista de ingrediente a produselor cosmetice sub numele de BHA.
5. Tot o dată pe zi trebuie să aplici un produs cu benzoyl peroxid, de exemplu Brevoxyl. Această substanţă este un antibacterian puternic care pătrunde în pori şi elimină bacteriile, prevenind inflamaţia.
6. Caută să nu spargi coşurile. Oricât de tentant ar fi, e mai bine să le laşi să treacă de la sine. Pe lângă faptul că iriţă pielea, atunci când spargi un coş nu faci decât să împrăştii infecţia şi există riscul să rămâi cu cicatrice.
7. De câte ori mergi la plajă, aplică pe fund o cremă cu factor de protecţie cât mai mare. Zonele cu acnee trebuie protejate de razele UV. Evident, solarul este interzis!
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter