Ten sănătos: Sfaturi de la dermatologul vedetelor

De Erika Chivu, pe

Ţi-ai pregătit garderoba pentru sezonul cald? Atunci e momentul să-ţi pregăteşti şi tenul. Dermatologul vedetelor de la Hollywood îţi spune ce ai de făcut.
Dr. Debra Jaliman, dermatologul care le sfătuieşte şi le tratează pe vedetele de la Hollywood spune că pielea suferă mici schimbări în cursul anului, aşa că ceea ce ţi-a făcut bine iarna, s-ar putea să nu aibă rezultate prea bune primăvara şi vara.

Cum îţi pregăteşti tenul pentru sezonul cald

Primul pas ar trebui să fie efolierea. Dr. Jaliman explică: „Tenul devine mai gras când e cald afară, aşa că recomandă trecerea la un produs de curăţare cu proprietăţi exfoliante sau la o loţiune tonică ce conţine acid glicolic”. De asemenea, dermatologul te sfătuieşte să renunţi la fondul de ten „greu” şi să treci la o cremă hidratantă colorată cu textură uşoară. Este bine ca această că aibă şi factor de protecţie solar. Dacă în timpul zilei ţi se îngraşă tenul foloseşte şerveţele uscate – tamponezi uşor cu ele zonele care strălucesc.
În ce priveşte factorul de protecţie solară, Dr. Jaliman ne sfătuieşte să alegem produse cu „filtru mecanic”, şi nu cu „filtru chimic”. Sună complicat, dar nu trebuie decât să citeşti lista de ingrediente. Dacă produsul conţine „zinc oxide” sau “titanium dioxide” – sunt denuimirile care apar pe listă – înseamnă că ai găsit ce îţi trebuie.

Un produs care nu îşi merită preţul…

… adesea foarte mare, este cel de curăţare a tenului, acea spumă, cremă sau gel care se foloseşte în loc de săpun. „Produsul de curăţare se clăteşte, deci stă prea puţin timp pe piele şi ingredientele nu au timp să pătrundă în profunzime”, explică dermatologul vedetelor. Ea te sfătuieşti să investeşti mai degrabă într-un ser hidratant sau o cremă de noapte bună şi să cumperi un gel de curăţare mai ieftin.
În schimb, cremele speciale pentru ochi chiar sunt necesare. „Pielea de pe pleoape este cea mai subţire piele de pe corp. În plus, aici nu există glande sebacee, motiv pentru care pielea e uscată şi se ridează mai repede.” Dacă ai cearcăne, Dr. Jaliman te sfătuieşte să cauţi geluri anti-cearcăn cu ceai verde sau cofeină. Dacă ai riduri fine în zona ochilor, alege produse cu peptide şi acid hialuronic, care hidratează foarte bine.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter