Te stresează aspectul pielii? Iată cum poţi rezolva problemele!

De Sandra S., pe

Stresul îţi provoacă riduri, ridurile te stresează şi iată cum te-ai prins într-un cerc vicios, de care cu greu mai scapi. Este timpul să te relaxezi şi să încerci soluţiile acestea:
Coşuri şi acnee
Cu toate că ai trecut de mult de pubertate, încă te mai lupţi cu coşurile şi acneea, cauzate de sebumul în exces. Cheia este să îţi exfoliezi pielea, însă nu cu un produs abraziv, ci mai degrabă cu unul care conţine acid lactic, ce elimină celulele moarte şi hidratează în acelaşi timp. Ca să scapi de coşuri, îţi poţi face o soluţie din aspirină netamponată, pe care s-o aplici pe zonele cu probleme.
Piele uscată
În extrema cealaltă este pielea atât de uscată încât ajunge să se cojească, se înroşeşte, este sensibilă sau apar eczeme. Produsele recomandate sunt cele cu acid hyaluronic sau cu ceramide, care înconjoară celulele cu lipide, ajutându-le să păstreze apa mai mult timp. De asemenea, te poţi relaxa cu o baie nu mai lungă de 20 de minute seara şi care nu este foarte fierbinte, iar după aceasta să nu uiţi să aplici crema hidratantă.
Riduri
Ca să întârzii cât mai mult apariţia ridurilor cauzate de înaintarea în vârstă, cea mai bună soluţie este folosirea de produse cu antioxidanţi. Cele mai bune sunt cele ce conţin rodii şi vitamina C, dar la fel de importante sunt cele de plajă, cu factor de protecţie ridicat – mai ales atunci când eşti foarte stresată, pentru că celulele se subţiază şi nu mai rezistă în faţa razelor UV.
Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter