Ştiai că îţi poţi vindeca părul? Remedii pentru structura interioară a firului de păr

De Diana Zagrean, pe

Părul nu este un obiect pe care îl purtăm pe cap, ci o parte din noi, vie şi care se poate îmbolnăvi. Compoziţia interioară şi chimică a părului poate fi modificată de factori ca stresul sau anumite boli. Ştiai că îţi poţi vindeca părul? Vezi aici remedii pentru structura interioară a firului de păr.

Din ce este făcut părul şi cum de este viu?

Părul tău este alcătuit din 80% proteine, 10-15% apă şi 5-10% pigment. Pigmenţii naturali sunt înmagazinaţi în mijlocul firului de păr, numit cortex. Învelişul exterior al acestui cortex este format din keratină, care dă părului strălucire şi vigoare.
Dacă ai părul tern şi firele au vârfuri despicate, înseamnă că ai o deficienţă de keratină.
Ceea ce poţi face ca să-l vindeci, implică în primul rând o dietă care să-i redea strălucirea părului tău, abia apoi poşi interveni cu tratamente cosmetice, la exterior.

Vârfurile deteriorate pot fi reparate

Oricât ar încerca să te convingă producatorii de şampoane, să ştii că vârfurile despicate vor rămâne aşa pentru totdeauna. Niciun şampon sau balsam nu poate să lipească un fir de păr despicat, cel puţin nu definitiv. Singura metodă de a-ţi repara părul este să tunzi câţiva centimetri din el.

Părul creşte mai repede dacă îl tunzi des

Ar fi bine să fie aşa. Ne-am tunde cât mai des şi nu am mai avea nevoie de extensii. Din păcate, părul are aceeaşi viteză de creştere indiferent cât de des te tunzi. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul genelor. Totuşi, dacă tai câţiva centimetri la două luni, părul va arăta mai bine, fără vârfuri deteriorate.

Cu cât îţi perii mai mult părul, cu atât e mai strălucitor

Nu e nevoie să-ţi perii părul de 100 de ori, aşa cum vezi în filme. De fapt, e chiar contraindicat. Periatul intens nu face decât să rupă firele. În schimb, dacă treci peria prin păr de câteva ori, este posibil ca el sa pară mai lucios pentru că astfel întinzi grăsimea naturală de la scalp către vârful firelor. De asemenea, periatul uşor elimină impurităţile din păr şi stimulează circulaţia sângelui la nivelul scalpului, astfel că rădăcinile firelor sunt mai bine hrănite şi mai sănătoase.
Citeşte mai departe şi vezi cum îţi poţi vindeca părul? Remedii pentru structura interioară a firului de păr, pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter