Soluţii de urgenţă pentru frumuseţea ta

De Lumea Femeilor, pe

Chiar înainte să ieşi, îţi dai seama că ai rămas fără fard de pleoape… Sau eşti într-o călătorie, trebuie să te epilezi, dar îţi lipseşte spuma de ras. Ori că mai sunt câteva zile până la salariu şi nu mai ai mascara… Sunt mici necazuri, uşor de rezolvat. Îţi spunem noi cum.
Ajunge să cunoşti bine caracteristicile produselor pe care le ai în beauty case şi aproape orice produs cosmetic poate fi „reconstituit”. Ştiai, spre exemplu, că laptele demachiant deschide porii şi permite o depilare fără durere? Este doar unul din trucurile practice, uşoare şi chiar surprinzătoare pe care ţi le vom dezvălui.

Fardul de pleoape

Produsul cosmetic cel mai uşor de substituit este fardul de pleoape. Pentru a obţine o privire perfectă, ajunge să-ţi aplici pe pleoape un strat subţire de fard de obraz. Peste acesta, te mai poţi da cu un pic de luciu incolor de buze: efectul gloss este foarte actual.

Eyelinerul

Linia de pe pleoapa superioară se poate face, în absenţa eyelinerului şi astfel. Mai întâi, trasează o linie subţire cu un creion dermatograf. Apoi, „murdăreşte” vârful creionului cu un pic de mascara şi foloseşte-l ca şi cum ar fi un eyeliner.

Baza de machiaj

Pentru a ascunde cuperoza, în cazul în care baza s-a terminat, ajunge să amesteci un fard de pleoape galben cu unul albastru, astfel încât să obţii unul de un verde nu foarte aprins, dar deajuns de puternic, astfel încât să ascunzi micile imperfecţiuni ale feţei. Coşurile, în schimb, se pot ascunde cu un pic de fard de pleoape galben sau ivoire.

Crema pentru unghii

Pentru o manichiură de urgenţă, emolientul pentru a înmuia cuticulele poate fi înlocuit cu o cremă hidratantă obişnuită. Iar bastonaşul de lemn pentru aceleaşi cuticule poate fi substituit cu un băţ de chibrit. Important e să-i îndepărtezi vârful şi să ascuţi un pic unul din unghiurile externe ale băţului.

Balsamul de păr

Dacă tubul de balsam s-a golit, poţi substitui substanţa miraculoasă cu un ulei pentru corp. Calităţile sale nutritive vor proteja firul de păr împotriva despicării şi îi vor menţine elasticitatea la cote maxime. Totul e să-l diluezi cu un pic de apă înainte de aplicare: astfel, va deveni mai solubil şi mai uşor de îndepărtat cu ajutorul şamponului. O altă soluţie ar fi să-ţi aplici pe părul umed un iaurt simplu. Acesta conţine substanţe grase care vor reda strălucirea părului tău. Apoi, înfăşoară-ţi capul într-o folie de staniol, lasă iaurtul să acţioneze timp de zece minute şi apoi clăteşte cu apă caldă din abundenţă.

Fondul de ten

Corectorul stick poate substitui cu succes fondul de ten. Se aplică pe locurile pe care vrei să le acoperi, cum ar fi pomeţii, bărbia, fruntea şi nasul. Apoi, pe un bureţel aplicator, pune puţină cremă hidratantă şi întinde bine.

Spuma de ras

Obişnuieşti se te depilezi cu ajutorul aparatului de ras? În cazul în care spuma ţi se termină pe neaşteptate, poţi folosi liniştită în loc laptele demachiant. Pentru că şi acesta deschide porii, catifelează pielea şi împiedică lama aparatului să irite epiderma. Astfel, nu vor apărea nici roşeli, nici excuamări ale pielii.

Fixativul

Dacă ţi s-a terminat fixativul, îl poţi substitui cu un pic de gel pentru păr. Mai întâi, va fi nevoie să-ţi umezeşti puţin părul. Apoi, pune un pic de gel pe perie şi piaptănă-ţi cu ea vârfurile. Datorită consistenţei gelului, coafura ta se va fixa înainte ca părul să se usuce de tot.

Mascara

Dacă mascara s-a uscat, o poţi „revitaliza” cu două picături de loţiune tonică, fără alcool, sau cu un pic de apă călduţă, pentru a dizolva reziduurile de culoare rămase în tub.
Important este să verşi lichidul direct în tubuleţul de mascara şi să agiţi bine.

Rujul de buze

Dacă ai rămas fără ruj, ajunge să-ţi colorezi buzele cu un fard de pleoape bej, pornind din centru buzelor, către unghiurile exterioare. Sau poţi folosi un creion contur maro pentru a colora buzele. Iar după, în ambele cazuri, aplică „peste” un pic de gloss transparent.

Fardul de obraz

Blush-ul s-a terminat? Până să cumperi altul, substituie-l cu un fard de pleope pudră rozaliu (dacă eşti blondă) sau cărămiziu-maroniu (dacă eşti şatenă sau brunetă)
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter