Repară-ţi părul cu tratamente uşor de pregătit acasă

De Georgiana Constantin, pe

Bananele, ouăle, mierea şi uleiul de măsline sunt ingredientele unui mic dejun gustos, dar pot fi şi secretul unui păr sănătos. Află cum să le foloseşti în cele mai simple tratamente pentru păr, de pregătit acasă, iar dacă vrei mai multe reţete de frumuseţe, ce le poţi obţine cu ingrediente din cămară, citeşte un material amplu în revista Unica de aprilie.
– Poate că nu ai aşa ceva în cămară încă, însă merită să dai o fugă la Plafar, pentru a-ţi cumpăra un borcan cu ulei de cocos. “Uleiul de cocos este un ingredient binefăcător pentru părul uscat, degradat. Aplică-l de la rădăcină către vârfuri, pe părul uscat. Lasă-l să acţioneze minimum o oră, maximum o noapte. Dacă ai părul foarte degradat, aplică-l înainte de fiecare spălare. Pentru întreţinere, foloseşte-l la o dată la două săpătămâni”, spune Cristina Trohani, hair-stylist la Cristina Trohani Hair Studio.
– Bananele au efecte magice şi asupra părului degradat; pasează la un loc o banană cu o jumătate de avocado şi aplică-le pe părul umed timp de 30 de minute, pentru a acţiona în profunzime. Prinde-ţi părul într-un coc strâns, adaugă un gloss pe buze şi o pereche de ochelari de soare şi poţi sta la plajă în timp ce-ţi hidratezi părul, fără să ştie nimeni.
– Adaugă două linguri de ulei de măsline extravirgin, un gălbenuş de ou şi o lingură de miere organică într-un bol special pentru cuptorul cu microunde. Amestecă bine compoziţia şi introdu-o în cuptor zece secunde. Întinde mixtura uniform pe părul uscat şi piaptănă-te. Chiar dacă mierea este puţin lipicioasă, face minuni pe părul uscat. Odată ce tratamentul este bine dispersat, înfăşoară-ţi părul într-un prosop cald sau acoperă-l cu o cască de duş. Lasă-l să acţioneze 30 de minute, clăteşte şi spală părul ca de obicei.
Vezi mai multe reţete în Unica de aprilie, la chioşcuri de luni, 25 martie.
CONCURS: In martie un IPad mini poate fi numai al tau! Intra si castiga!
http://on.fb.me/XeIJVO

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter