Ce peeling este bun pentru tenul tău?

Primăvara se apropie cu paşi repezi iar acum, în ultimele sătpămâni de iarnă, avem ocazia ideală să ne revigorăm tenul şi să scăpăm de problemele apărute de-a lungul anuotimpului rece.
Peelingul este procedura prin care, practic, scoatem la suprafaţă pielea sănătoasă şi scăpăm de impurităţi, de puncte negre şi chiar de acnee.

Exfolierea tenului poate fi efectuată acasă, într-o variantă mai superficială, dar şi în variantă profesionistă,  într-un cabinet de înfrumuseţare, sub atenţia unui medic specialist.

Exfolierea de acasă
Acasă, exfolierea se poate face cu diverse geluri cosmetice, cu zaţ de cafea, zahăr brun, tărâţe şi chiar mălai. Este o exfoliere rudimentară, neuniformă . Mai mult, dacă se foloseşte excesiv, poate leza în mod agresiv pielea.
Exfolierea în cabinetul medical
Exfolierea de cabinet se face, fie prin peelinguri chimice uşoare sau medii, fie prin microdermoabrazie sau dermoabrazie.
Peelingurile chimice exfoliază în mod chimic superficial pielea, dar pot în acelaşi timp trata şi diverse probleme, cum ar fi petele pigmentare, petele apărute la înaintarea în vârstă şi chiar acneea.
Dermoabrazia
Dermoabrazia poate fi realizată cu cristale fine sau grosiere de diamant sau corindon.  Se realizează astfel o exfoliere mecanică a straturilor superficiale ale pielii (microdermoabrazia) sau a celor mai  profunde (dermoabrazia).
Având în vedere că majoritatea aparatelor de azi au şi tehnologie de tip vacuum, se realizează în acest sens şi curăţirea tenului prin desfundarea porilor şi diminuarea punctelor negre şi a cantităţii de sebum.
Ce este peeling chimic?
Peelingul chimic presupune aplicarea unor substanţe chimice la nivelul tegumentului, care produc exfolierea superficială sau profundă a straturilor de piele, ea devenind astfel mai fină, fermă, luminoasă şi întinerită.
Peelingul superficial acţionează asupra epidermei şi a părţii superioare a dermului. Este indicat pentru tenurile acneice, foarte grase, pentru tratarea ridurilor fine şi a petelor pigmentare.
În urma tratamentului, pielea poate rămâne pentru foarte scurt timp iritată, recuperarea durând maximum o săptămână. Procedura poate fi repetată după 10-15 zile.
Peelingul mediu acţionează asupra stratului mijlociu al dermului. Se foloseşte acid tricloracetic pentru combaterea fotoîmbătrânirii accentuate, a porilor dilataţi, a hiperpigmentaţiei şi a acneei. Pentru că este mai agresiv, este uneori necesar ca pacientul să îşi întrerupă activitatea câteva zile.
Peelingul profund are efect de lifting chirurgical. Se efectuează cu fenol şi se derulează sub anestezie şi sub supravegherea unui specialist.
Intră şi tu în concurs şi înscrie-te în cursa pentru un look spectaculos!
Dr. Adriana Frăţilescu
Perfect Lines
www.perfectlines.ro
office@perfectlines.ro / 0764.512.254

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter