Vrei un păr sănătos? Iată ce trebuie să faci!

De Ileana Voicu Ghinea, pe

Părul este ca o carte de vizită pentru femei. Sigur ți s-a întâmplat să oferi mai puțin credit unei domnițe care avea un păr neîngrijit. Aspectul podoabei capilare depinde de noi, îngrijirea lui stă în puterea noastră.
Hai sa vedem ce-i putem face ca să fie sănătos indiferent de lungime, anotimp, culoare sau textură.

Părul uscat

Vrei un păr sănătos? Iată ce trebuie să faci!

Îl deosebești dintr-o mie. Este casant, nu strălucește și se electrizează ușor. Este aspru și tern. Pe lângă șamponul și balsamul special create pentru acest tip de păr, este bine să completezi cu un masaj cu ulei de măsline. Pune pe mâini o cantitate mică, cât să-i dea strălucire, nu exagera pentru că va căpăta un aspect de păr încărcat, gras.

O mască foarte bună pentru părul uscat este cea cu maioneză încălzită. Încălzește maioneza până se tranformă într-o pastă, aplică pe părul uscat, acoperă cu o cască de plastic și apoi cu un prosop cald și așteaptă 15 minute. Repetă acest tratament o dată pe săptămână și o să vezi că părul tău se va simți mult mai bine.

Părul gras

Vrei un păr sănătos? Iată ce trebuie să faci!

Are, în permanență, aspectul unui păr neîngrijit. Este uleios, nu are volum și are un miros greu… Acesta este părul gras. Ce este de făcut? În primul rând poți face o… „ajustare” șamponului pe care îl folosești. Adauga puțină aloe vera și câteva picături de lămâie. O să-l ajute. În plus, te mai poți folosi de pudra de talc. Scutură o cantitate mică la rădăcină, o să mai absoarbă din sebuum.

Păr cu vârfuri degradate

Vrei un păr sănătos? Iată ce trebuie să faci!

Faptul că părul tău are vârfurile degradate nu este o chestiune ieșită din comun. E normal să se întâmple chestiunea asta, de aceea stiliștii spun clar că trebuie tăiate vârfurile câte puțin în fiecare lună. Chiar și așa, există soluții la care putem apela pentru a încetini acest proces de degradare. Bea mai multe lichide, folosește balsam după fiecare spălare, nu folosi produse de styling care conțin alcool, nu usca părul cu feonul, nu pieptăna părul când este umed.

Păr încurcat

Vrei un păr sănătos? Iată ce trebuie să faci!

Orice i-ai face, părul tău se face smocuri, smocuri și nu te lasă sa-l descurci. Crede-mă, soluția este la tine! Ce trebuie să faci? În primul rând, ar trebui să folosești mai puțin produse de styling care nu fac altceva decât să-l încarce. Alege un balsam potrivit tipului de păr pe care îl ai. Perie bine părul înainte de a-l spăla și nu freca foarte tare cu prosopul după ce l-ai spălat. Foarte important, de asemenea, este să folosești o perie cu dinții rari.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter