Mască cu ulei din sâmburi de strugure pentru păr mătăsos

De Diana Zagrean, pe

Uleiul din sâmburi de strugure are proprietăţi regenerative şi îţi ajută scalpul să aibă un ph benefic pentru creşterea părului. În plus, proprietăţile emoliente din acest ulei natural dau strălucire părului şi îngroaşă firele. Vezi cum să faci o mască cu ulei din sâmburi de strugure pentru păr mătăsos.
 

Mască cu ulei din sâmburi de strugure pentru mătreaţă

Dacă ai probleme cu cojile şi mătreaţa, uleiul din sâmburi de strugure este tratamentul natural recomandat de specialiştii în cosmetică.
Mai ales iarna, părul tinde să fie tot mai uscat şi fragil, iar scalpul reacţionează la temperaturile scăzute şi rişti ca podoaba ta capilară să „ningă” înainte de prima zăpadă.

Ingrediente pentru masca cu ulei din sâmburi de strugure

¾ ceaşcă de ulei din sâmburi de strugure, 2 linguri de miere şi un gălbenuş de ou.

Cum faci masca din ulei din sâmburi de strugure

Încălzeşte uleiul din sâmburi de strugure foarte puţin, până devine doar un pic mai cald decât temperatura camerei (nu trebuie să depăşească 40 de grade, deci nu îl ţine pe foc mai mult de un minut).
Bate gălbenuşul de ou cu mierea şi incorporează încet amestecul în uleiul din sâmburi de strugure călduţ.
Amestecând continuu, pentru omogenitate, aplică cu o pensulă sau cu degetele masca cu ulei din sâmburi de strugure pe scalp şi masează uşor.
Foloseşte mişcări circulare pentru a aplicat uniform masca cu ulei din sâmburi de strugure pe toată suprafaţa scalpului şi pentru a pune circulaţia sanguină la treabă.
Intinde restul de ulei din sâmburi de strugure pe păr şi foloseşte un pieptene cu dinţii rari ca să distribui uniform amestecul pe tot părul.
Înfăşoară un prosop (eventual încălzit puţin) şi lasă masca să acţioneze 30 de minute sau chair peste noapte.
Pală bine părul şi scalpul cu un şampon blând şi bucură-te de rezultatele minunate ale măştii cu ulei din sâmburi de strugure.
Sursa foto femeie struguri baloane: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter