4 trucuri pentru o manichiură perfectă

De Unica.ro, pe

Le priveşti zilnic şi, cu toate astea, uiţi să le îngrijeşti. Adesea le ronţăi, le laşi să se exfolieze, să se rupă, să se îngălbenească. Îngrijeşte-ţi mereu unghiile, pentru că reprezintă un detaliu semnificativ.
Nu face din ojă un paravan după care sa ascunzi problemele unghiilor tale. Află care sunt paşii şi fa-ţi o manichiura perfectă chiar la tine acasă.

1 Primul pas – curăţarea

Indiferent că sunt sau nu date cu ojă, foloseşte un dizolvant special pentru curăţare. Nu aplica niciodată un strat nou de ojă peste unul vechi, Pentru îndepărtarea petelor galbene, înmoaie-ţi unghiile în puţin suc de lămâie.

2 Atenţie la cuticule!

Renunţă la tăiatul cuticulelor, pentru că deşi uneori sunt inestetice, au rolul de a proteja unghiile împotriva infecţiilor. Optează pentru următoarea metodă: mai întâi înmoi cuti-culele, ţinând degetele câteva minute în apă caldă, apoi le împingi spre baza unghiei cu ajutorul betişoarelor speciale.

3 Alege ce ţi se potriveşte

Alege forma potrivită. Le poţi purta scurte. lungi, rotunde sau pătrate.

Dă unghiilor tale o formă care să te avantajeze şi nu uita să foloseşti pila de unghii pentru a netezi colturile. Ceea ce contează este felul în care sunt îngrijite şi aspectul final.

4 Operaţiunea finală: colorează-le!

Dacă te-ai hotărât asupra culorii, trebuie să ştii că înainte de aplicare e bine să foloseşti un întăritor pentru a proteja unghiile împotriva îngălbenirii. Când aplici culoarea, ai grijă să nu încarci pensula cu prea multă ojă, pentru că rişti să apară la suprafaţa stratului aplicat mici bule de aer. Pentru a obţine o culoare puternică şi rezistentă, aplică două straturi de ojă, iar la sfârşit foloseşte un lac incolor pentru un plus de strălucire. Este recomandat să nu aplici un singur strat foarte gros, doar ca să termini mai repede, în plus, se usucă mai repede şi durează mai mult. Aplicarea ojei se face corect de la baza unghiei spre vârf, în trei etape: prima dungă în mijlocul unghiei şi două în laterale. Dacă depăşeşti linia unghiei, corectează pe loc cu ajutorul unui beţişor pentru urechi înmuiat în dizolvant.

Ce semnifică pruolemele unghiilor

– Dungile şi punctele albe indică lipsa proteinelor şi a zincului
– Dacă unghiile se rup foarte repede – nu consumi suficientă apă
– Lipsa de strălucire indică o carenţă a vitaminei A.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter