Machiaj: Trucuri pentru buze senzuale

De Lumea Femeilor, pe

Pentru a afişa un surâs de milioane, nu trebuie decât să camuflezi micile defecte ale buzelor. Totul porneşte de la alegerea adecvată a culorii rujului şi de la aplicarea corectă a acestuia
Chiar dacă natura nu te-a înzestrat cu nişte buze perfecte, nu trebuie sub nici o formă să pui deoparte rujurile sau gloss-urile. Din fericire, există nenumărate mijloace pentru a ascunde cu multă măiestrie defectele. Pe de o parte, trebuie să alegi pe sprânceană culoarea rujului, iar pe de altă parte trebuie să fii extrem de vigilentă când vine vorba de aplicarea lui. Cu toate astea, nu trebuie să uiţi de cele două etape prealabile şi indispensabile „colorării”: gomajul delicat şi hidratarea buzelor, pentru a preveni uscarea lor. Te confrunţi cu una dintre aceste situaţii: buze prea groase sau prea sub-ţiri, colţuri căzute sau dinţi gal-
beni? Venim noi cu soluţiile.
Tendinţe make-up 2013: Buze răsfăţate cu rujuri colorate

AM BUZELE PREA GROASE…

Există două metode simple de a corecta buzele foarte groase. Cea mai simplă dintre ele constă în redesenarea conturului cu un creion în aceeaşi nuanţă cu rujul pe care intenţionezi să îl foloseşti. Opţional, poţi aplica un pic de anticearcăn în afara conturului redesenat. Este de preferat să alegi variantele de ruj mate, în defavoarea celor strălucitoare (care nu ar face decât să reflecte lumina şi să creeze impresia de volum). Pentru cea de-a doua variantă, ai nevoie de un pic mai multă îndemânare, fiindcă presupune folosirea a două nuanţe de ruj din aceeaşi paletă coloristică. Folosind nuanţa mai închisă pe marginea buzelor, iar cea mai deschisă în centru, vei crea un efect optic de micşorare a buzelor.

AM BUZELE PREA SUBŢIRI…

În această situaţie, ustensila de care nu te poţi lipsi este creionul de buze. Trebuie să alegi o culoare naturală, foarte aproape de nuanţa buzelor tale. Ai nevoie de ceva îndemânare, dar, exersând, vei ajunge să recreezi un contur perfect, pornind de la arcul lui Cupidon (zona în formă de inimă de deasupra buzei superioare) spre colţurile gurii. Dar pentru un rezultat deloc artificial, nu depăşi conturul natural al buzelor cu mai mult de 3 mm. În materie de culori, totul este permis: de la nuanţe discrete de roz până la tonuri îndrăzneţe de roşu (evită însă culorile foarte închise). Foloseşte cu predilecţie texturile cremoase sau satinate, în detrimentul celor mate, care subţiază buzele.
Frumuseţe: Cum alegi rujul în funcţie de culoarea părului?

AM COLŢURILE BUZELOR CĂZUTE…

Nu-i deloc uşor să redesenezi conturul acestui tip de buze. În acest caz, specialiştii recomandă să mizăm pe culoare şi să punem deoparte tonurile închise, care nu fac decât să accentueze aspectul de buze „triste”. Ideal este să alegi culori proaspete şi luminoase (oricum sunt pe val în acest sezon) care să distragă atenţia de la acest mic defect. De exemplu, nuanţele de coral sau portocaliu sunt perfecte. La fel de potrivite sunt şi gloss-urile, fiindcă dau impresia de volum.

AM DINŢII GALBENI…

Nimic nu se compară cu un zâmbet imaculat…  Dacă dinţii au tentă uşor gălbuie, trebuie să lucrezi un pic la complementaritatea culorilor. În consecinţă, spune nu rujurilor vişinii! Trăiască tonurile calde, apropiate de culoarea naturală a buzelor tale. Ca să nu agravezi situaţia, ar fi bine să limitezi consumul de ceai, cafea sau ţigări.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter