Cele mai frecvente întrebări despre botox

De Lumea Femeilor, pe

Ridurie de expresie de pe frunte sau din colţurile ochilor pot fi estompate fără intervenţii chirurgicale, cu ajutorul botoxului. Iată câtva răspunsuri la cele mai frecvente întrebări privind botoxul
 

Cum acţionează?

Este o substanţă produsă de o bacterie, purificată şi extrasă în condiţii controlate. Botoxul paralizează activitatea muşchilor care cauzează ridurile tenului, făcându-l mai destins, senin şi relaxat. Nu este periculos pentru ten şi are un efect benefic la doar 72 de ore după tratament. Efectul maxim are loc după 10 zile.

Cât timp durează?

Intervenţia se efectuează în 15 minute. Medicul injecteză în muşchi mici cantităţi de toxine. Două injecţii anuale sunt de obicei recomandate pentru a păstra repausul muşchilor vizaţi.

Este periculos?

Substanţa poate produce botulismul (o intoxicaţie alimentară foarte rară) dar în cantităţi mari. Pentru injecţiile antirid, sunt folosite cantităţi infime.

Este cea mai bună soluţie antirid?

Se foloseşte în mod deosebit pentru atenuarea ridurilor de expresie şi acţiunea sa asupra muşchilor subcutanaţi. Dar nu modifică neapărat toate ridurile de suprafaţă. Aici sunt indicate şi alte soluţii, precum colagenul, peelingul, laserul etc.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter