Iată cum să îți faci parfumul să reziste mai mult

De Bianca Prangate, pe

Parfumurile nu sunt o investiție ieftină de cele mai multe ori. Tocmai de aceea, e dezamăgitor când te trezești că un parfum pe care îl adorai în magazin nu rezistă nici măcar două ore pe pielea ta.

Dacă parfumul tău nu rezistă pe cât ți-ai dori, nu este capăt de țară. Dacă l-ai achiziționat dintr-o sursă sigură (fie că e vorba de un magazin fizic sau unul online), nu ai de ce să îți faci scenarii cum că ai primit un fals. Parfumul este probabil original, dar este posibil să nu se împace atât de bine cu pielea ta.

Dacă vrei ca parfumul tău să reziste mai mult, sunt câteva trucuri pe care le poți pune în aplicare. Le găsești mai jos:

Păstrează-ți parfumurile așa cum trebuie

Depozitarea parfumului este un pas esențial dacă vrei ca acesta să reziste mai mult timp. Orice ai face, evită să îl ții în spațiile călduroase și umede din casă. Dacă ai tendința să îți păstrezi parfumurile în baie, e momentul pentru o schimbare. Căldura și umezeala pot schimba compoziția chimică a parfumurilor, iar acestea să își piardă potența. Încearcă să le depozitezi în dormitor sau în sufragerie, într-un dulap sau pe un raft. De asemenea, nu le arunca cutiile, pentru că acestea constituie o barieră de protecție în plus în calea factorilor externi.

Folosește o loțiune înainte de aplicarea parfumului

Un parfum rezistă mult mai mult pe o piele bine hidratată decât pe una uscată. Pentru a te asigura că profiți la maxim de rezistența parfumului tău, caută să aplici o loțiune în zonele unde urmează să îl folosești. Poți alege o loțiune fără miros, care nu va interfera cu notele parfumului. Dacă nu, poți alege una înmiresmată, întrucât multe parfumuri se găsesc la set cu creme care au miros identic și care sunt menite să prelungească durata de viață a parfumului pe pielea ta.

Aplică parfum în zonele de puls

Dacă vrei ca parfumul tău să proiecteze și să reziste, ai grijă unde îl aplici. Ideal este să îl folosești în zonele fierbinți, de puls, cum ar fi încheieturile mâinilor, gâtul, spatele urechilor, decolteul și articulațiile coatelor și a genunchilor. Căldura va ajuta parfumul să proiecteze armonios pe parcursul zilei, construind un norișor înmiresmat în jurul tău, care te va urmări pe tot parcursul zilei.

Nu îți freca încheieturile după ce te dai cu parfum

Există o practică pe cât de comună, pe atât de dăunătoare, de a-ți freca încheieturile imediat după aplicarea parfumului pe ele. Acest lucru distruge însă notele de vârf (cele pe care le simți prima oară), iar rezultatul este un parfum care nu rezistă nici măcar o fracțiune din cât ar trebui. Așadar, oricât de mare ar fi tentația să îți freci încheieturile după ce le aplici câte un puf pe fiecare, abține-te cu orice preț.

Aplică parfum pe peria de păr

Dacă ai obiceiul să te dai cu parfum pe păr, atunci e bine de știut că acest lucru îți poate usca și deteriora părul, din cauza cantității considerabile de alcool din compoziție. Caută, în schimb, să parfumezi peria de păr. În acest mod, părul tău va avea un parfum subtil și va rămâne sănătos.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter