Haos în poșetă? Cum poți s-o ordonezi

De Sandra S., pe

Orice femeie deține o poșetă și în orice poșetă poți găsi și obiecte la care nu te-ai gândi în mod normal. Dacă ți se pare că de la o vreme nu mai reușești nici tu să găsești nimic în geanta ta, este cazul s-o reorganizezi și s-o ordonezi. Iată cum ar trebui să faci acest lucru!

Poșeta potrivită

Dacă ești genul de femeie care ține multe lucruri în poșetă – iar la finalul zilei nu mai găsește nimic – ai nevoie de una cu mai multe buzunare. Mai ales dacă porți genți mari, supradimensionate, compartimentele sunt neapărat necesare.

Primul pas ca să-ți ordonezi poșeta: Golește-o

Scoate tot ce ai în geantă în momentul actual și așează toate obiectele unul lângă altul, apoi împarte-le pe toate pe secțiuni: machiaj, personale (pastile, gumă de mestecat), intime, chei, portofele, dispozitive (un player de muzică, telefonul, căști etc.), pixuri și creioane, ochelari de soare, mărunțiș care nu încape în portofel, agende și carnețele, cărți.

Organizează-ți poșeta

Înainte să începi să așezi toate obiectele la locul potrivit în poșetă, hotărăște care dintre cele enumerate mai sus nu își mai au locul înăuntru. Poți lăsa deoparte lucrurile pe care nu le mai folosești sau de care nu ai nevoie în fiecare zi, pentru că nu are rost să cari tot timpul o geantă grea.
Mai departe, hotărăște care sunt obiectele la care trebuie să ajungi cel mai repede și ușor. De exemplu, portofelul, balsamul de buze și telefonul ar trebui să stea toate în același loc.
Obiectele fragile ar trebui să stea în buzunarele cu fermoar ca să nu se rupă, spargă sau să se încurce (de exemplul căștile sau firul de la încărcătorul telefonului). Obiectele de machiaj cu produsele feminine și pastilele sau unguentele pe care le porți la tine mereu ar putea încăpea într-un alt buzunar. Dar, dacă nu ai un alt compartiment, atunci cea mai bună variantă este un portfard încăpător, așa le vei avea pe toate la îndemână când vei avea nevoie.
Dacă poșeta ta are și unu buzunar exterior, este perfect să pentru chei și gumă de mestecat – nu ar trebui să pui cheile în același loc cu telefonul dacă acesta nu are carcasă protectoare, pentru că se va zgâria.
Ochelarii de soare ar trebui să stea în tocul lor special, ca  să nu se zgârie sau chiar să se spargă în geantă, împreună cu celelalte obiecte pe care le mai ții după tine.

Păstrează ordinea

Nu în ultimul rând, după ce ai făcut curat în poșeta ta, ai grijă s-o păstrezi astfel, ca să nu te mai enervezi de fiecare dată când nu reușești să găsești ceva înăuntru.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter