Greșeli pe care le faci când te epilezi în zona inghinală

De Adina Radu, pe Ultimul update Marți, 18 octombrie 2016, 16:53
Când vine vorba de părul pubian există mituri, opțiuni și preferințe. Există produse dedicate, șabloane pentru epilat și uleiuri speciale de îngrijire.

Nu suntem în sezonul “defrișărilor” inghinale, dar îngrijirea nu ține de sezon și unele femei își doresc să fie mereu epilate. Este alegerea fiecăruia ce face cu propriul corp. Noi o să te ajutăm să afli care sunt greșelile pe care le faci când te epilezi inghinal.

Nu scurtezi părul

Dacă a trecut ceva timp de la ultima ta epilare, nu face greșeala de începător și scurtează firele de păr pentru o epilare mai precisă și lipsită de iritații.

Te epilezi imediat ce intri sub duș

Prima regulă a unui ras sub duș este ca epilarea să se facă doar după ce aburii au deschis porii și au înmuiat firele de păr.

Refolosești lama de ras

Nu i se spune degeaba lama de ras de unică folosință. Nu trebui s-o folosești decât o singură dată. Dacă alegi să refolosești lama de ras riști să te alegi cu piele iritată și fire de păr ce vor crește sub piele.

Nu folosești spumă de ras

Poate pentru picioare și axile poți folosi gelul de duș pentru ras, dar pentru zona inghinală, mult mai sensibilă este indicat să folosești spuma de ras. Aceasta înmoaie firele de păr și scade riscul iritațiilor.

Apeși prea tare

Firele de păr nu sunt dușmanii tăi. Dacă lama de ras este nouă, nu trebuie decât să o plimbi ușor peste suprafașa pe care vrei s-o epilezi. Exercitarea unei presiuni mai mari duce la iritații și chiar sângerări.

Folosești lenjerie de corp de mătase sau dantelă

Lenjeria intimă pe care trebuie să o folosești post epilare trebuie să fie lejeră și trebui să fie de bumbac. Celalte materiale au tendința de a irita și mai mult pielea.

Folosești o loțiune de corp post epilare

Loțiunile de corp nu sunt destinate folosirii în zona intimă. Folosește creme, uleiuri sau loțiuni dedicate acestei zone.

Epilezi tot de una singură

Epilarea braziliană ar trebui făcută doar la salon. Dacă încerci să o faci singură – singurică la tine acasă, riști să rănești această zona sensibilă. Lasă-te pe mâna profesioniștilor.

Sursa foto 123rf

Citește și Cum te pregătești pentru un epilat inghinal brazilian

Citește și Trucuri pentru a-ți calma pielea după epilat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter