Frumuseţe: Cele mai bune tratamente cu ulei de măsline

De Libertatea pentru femei, pe

Simplu sau combinat cu alte ingrediente, uleiul de măsline face minuni în privinţa frumuseţii. Conţine vitaminele C, D şi E, antioxidanţi, fier, acid oleic, având proprietăţi excelente de regenerare.
Este potrivit oricărui tip de ten, dar şi pentru păr sau unghii. Descoperă în ce fel poţi beneficia şi tu de toate proprietăţile lui.

► TEN LUMINOS

Ia două linguriţe de ulei de măsline, câteva picături de suc de lămâie, trei linguri de ovăz fiert şi răcit. Amestecă bine şi aplică pe faţă şi pe gât, lăsând să acţioneze 25 de minute. La final, clăteşte bine cu apă. Vei avea un ten mai curat şi mai luminos. Poţi repeta o dată pe săptămână.

► PĂR FLEXIBIL HIDRATAT

Amestecă bine şase linguri de ulei de măsline, trei ouă şi trei linguri de miere. Aplică pasta pe toată lungimea părului, acoperă-ţi capul cu o cască de duş sau cu o folie de plastic şi lasă să acţioneze 10 minute. Apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă acest procedeu de două ori pe săptămână.

► PIELE CATIFELATĂ ŞI RĂCORITĂ

Combină trei linguriţe de ulei de măsline cu patru linguriţe de iaurt. Întinde bine masca pe toată suprafaţa tenului şi stai cu ea pe faţă 15-20 de minute. Clăteşte cu apă călduţă sau la temperatura camerei. Pielea ta va deveni mai fină, mai hidratată şi este o bună metodă de răcorire în zilele de vară. O altă variantă este amestecul făcut din câteva linguriţe de ulei şi o jumătate de fruct de avocado pasat foarte bine. Repetă aplicarea ori de câte ori vrei.

► EFECT ANTIRID

Poţi obţine o loţiune naturală care previne apariţia ridurilor, având efect de lifting, dacă amesteci două linguriţe de ulei de măsline cu două albuşuri de ou şi două linguriţe de suc de lămâie. Apoi adaugi şi o lingură de fulgi de ovăz şi cu ajutorul blenderului prepari o pastă omogenă. Aplici compoziţia pe faţă, o laşi până la 25 de minute, după care clăteşti. Poţi repeta o dată pe săptămână.

► CURĂŢĂ ŞI HIDRATEAZĂ

Amestecă două linguriţe de ulei de măsline cu o banană coaptă, de dimensiune medie, apoi adaugă o lingură de castravete pasat în blender. Stai cu masca pe faţă cât doreşti, dar se recomandă aproximativ 25 de minute. Este o loţiune naturală foarte bună pentru tenul mai sensibil, având acţiune de hidratare şi curăţare. Repetă aplicarea ori de câte ori vrei.

► LA CE ÎL MAI POŢI FOLOSI?

Pentru buze hidratate:  Vrei să scapi de senzaţia de buze uscate şi de crăpăturile inestetice? O sigură picătură de ulei de măsline masată uşor pe buze le va face netede şi catifelate în timp record.
Bun demachiant:  Îndepărtează machiajul cu ajutorul a câteva picături de ulei puse pe un disc demachiant din bumbac. Vei curăţa pielea şi o vei hidrata, în acelaşi timp.
Înainte de epilare:  Aplică puţin ulei de măsline pe corp, înainte de a te epila, iar procedeul de îndepărtare cu ceară a firelor de păr va fi mai eficient şi mai puţin dureros.
Pentru unghii şi cuticule:  Pune ulei într-o ceaşcă şi înmoaie degetele timp de 20 de minute. După câteva repetări, unghiile vor deveni mai rezistente, iar cuticulele vor avea un aspect mult mai plăcut.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter