Frumuseţe: Secrete pentru un păr sănătos şi strălucitor

De Libertatea pentru femei, pe

Aştepţi vacanţa? Sau poate vrei să stai la soare la sfârşit de săptămână? Pe lângă cremele cu protecţie solară trebuie să nu uiţi să îţi fereşti şi părul de căldura arzătoare. Iată câteva sfaturi datorită cărora te vei bucura la maximum de zilele de plajă şi te vei mândri cu un păr superb.
Vara este un anotimp pe care cei mai mulţi îl iubesc, dar există şi aspecte mai puţin favorabile faţă de care trebuie acordată o atenţie deosebită. Bronzul se numără, fără îndoială, printre preferinţele iubitorilor de mare şi de soare. Însă aşa cum pielea necesită o îngrijire sporită şi o protecţie adecvată, la fel se întâmplă şi în cazul părului. El trebuie ferit de razele ultraviolete, mai ales în jurul prânzului, când acţiunea acestora poate fi foarte dăunătoare.

► HIDRATEAZĂ-L CU O MASCĂ HRĂNITOARE!

Săptămânal aplică pe păr o mască naturală, pe care ţi-o prepari amestecând două gălbenuşuri de ou cu patru linguri de ulei de măsline. Laşi să acţioneze 30 de minute şi speli părul cu şampon. De asemenea, poţi să pisezi o banană de dimensiune medie, adaugi şase linguriţe de miere şi o linguriţă de ulei de măsline sau de jojoba. Aplici pe părul ud, laşi să acţioneze jumătate de oră şi clăteşti foarte bine cu apă călduţă. Iar cea mai simplă variantă este să îţi masezi părul cu ulei de măsline, îl înveleşti într-un prosop şi stai 25 de minute, după care îl speli bine cu şampon hidratant.

► POARTĂ PĂLĂRIE

Când mergi la plajă sau doar ieşi pe stradă, dar te expui la soare, este bine să porţi o pălărie, o şapcă, un baticuţ. Nu contează ce alegi să pui pe cap, important este să îţi fereşti podoaba capilară de razele ultraviolete. În plus, poţi să foloseşti produse special destinate protecţiei părului, cu filtre UV.

Balsamul nu trebuie să lipsească

După fiecare spălare, balsamul este important de folosit. Poţi alege între cel pentru păr vopsit, uscat, lipsit de strălucire sau poate preferi varianta naturală a unui balsam de regenerare. Pregăteşti un amestec din doi castraveţi medii, daţi pe răzătoare, şase linguriţe de smântănă şi două linguriţe de ulei de ricin. Aplici pe păr şi laşi să acţioneze timp de 30 de minute. Apoi clăteşti părul cu multă apă.

Usucă-l natural

Măcar pentru perioada de vară renunţă la placa de întins părul sau la ondulator. Ce-i drept, nici foehnul nu este indicat, dar nu este la fel de dăunător, pentru că poate fi ţinut la o distanţă de 30 cm de păr în timpul uscării. Totuşi, cel mai bine e să te usuci natural, pentru că oricum căldura şi razele soarelui îţi afectează firele de păr. De ce să le arzi şi mai mult?! Foloseşte un prosop pe care îl laşi să absoarbă apa, fără să freci, iar apoi îţi laşi părul să se usuce de la sine.

NU UITA!

► Indiferent că ai făcut baie în mare sau în bazin, după ce ajungi acasă spală-ţi neapărat părul, deoarece atât sarea din mare, cât şi clorul din piscină degradează serios firele.
► Masajul capilar relaxează şi revigorează. Destinde-te cu un masaj realizat prin mişcări circulare pe scalp, la baza firelor, la tâmple, la ceafă şi spre frunte.
► Înainte de concediu, evită să îţi vopseşti părul. În primul rând, pentru că acţiunea chimicalelor din vospea, în combinaţie cu expunerea la soare, usucă şi deteriorează firele, iar în al doilea rând, pentru că razele soarelui îţi vor deschide oricum nuanţa.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter