Frumuseţe: Cum îţi îngrijeşti corect părul vopsit

De Libertatea pentru femei, pe

Odată colorat, părul devine mai pretențios și are nevoie de îngrijire specială. Răsfață-l cu cele mai hrănitoare produse, protejează-l de soare și menține-l mătăsos și strălucitor, ca să te bucuri cât mai mult de o culoare intensă, ca a Claudiei Schiffer.

Protejează firul de păr cu produse adecvate

Produsele destinate întreținerii părului colorat au acțiune mai blândă și o combinație specială de  ingrediente nutritive, ce ajută la refacerea firului de păr, oferă hidratarea optimă și protejează totodată culoarea, mai mult timp. Gama Elseve Color Vive satisface toate nevoile părului, căci hrănește în profunzime și oferă cu până la 85% mai multă strălucire culorii. În plus, conține filtre UVA/UVB, astfel încât părul e protejat în permanență la soare. Balsamul sau masca  Elseve Color Vive îți păstrează părul mătăsos, previn degradarea firului și îi redau elasticitatea și strălucirea.

Spală-te pe cap cu apă călduță

Evită spălarea părului cel puțin 48 de ore după colorare, pentru a permite pigmenților să se fixeze mai bine pe firul de păr și a lăsa suficient timp pentru refacerea stratului protector de sebum. De asemenea, ca să păstrezi culoarea intensă, e recomandat să eviți apa fierbinte, care estompează culoarea și usucă firul de păr.

Usucă părul natural

Încearcă să renunți pe cât posibil la uscător și la aparatele de coafat, căci agresează firul de păr și oxidează culoarea, care își va pierde strălucirea. Dacă nu poți să renunți la uscător, folosește-l la cea mai mică viteză, când aerul este aproape rece.

Nu abuza de produsele de styling

Alege și folosește cu grijă spuma, fixativul și alte produse de aranjare și vei evita încărcarea și suprasolicitarea firului de păr. Cele mai recomandate produse în cazul tău sunt serurile pentru netezire, uleiurile pentru strălucire și sprayurile pentru întreținere zilnică, toate bazate obligatoriu pe ingrediente naturale și hidratante.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter