8 exerciţii pentru zonele cu celulită

De Lumea Femeilor, pe

Dieta dă roade mai bune dacă faci mişcare. Îţi propunem un program complex de exerciţii, ce fortifică şi modelează corpul în circa o oră. Îţi poţi alege exerciţiile
şi să le poţi combina singură, în funcţie timp şi de zonele pe care vrei să le ajustezi.

Încălzirea: nu sări peste ea!

– alergare pe loc 2 minute * pauză 1 minut, respirând amplu l încălzirea tuturor articulaţiilor: rotiri uşoare ale capului, pentru articulaţiile gâtului * rotiri de braţe * răsucirea trunchiului stânga-dreapta * joc de glezne * aplecări înainte-înapoi ale trunchiului.

De la simplu la complex

Ţine cont de ordinea în care îţi prezentăm exerciţiile, de la 1 la 8. Pentru că are rostul ei: începem cu exerciţiile mai uşoare, care te solicită mai puţin, şi încheiem cu cele mai complexe.1. Pentru abdomen, gambe şi fese: sărituri pe loc
Execută două serii a câte 10 sărituri * la fiecare a treia săritură, întinde braţele în sus * relaxează-te prin mers uşor, 1 minut.

2. Pentru abdomen, fese şi gambe: mers cu fandare înainte

Cu mâinile în şolduri, faci un pas larg înainte, cu dreptul, îndoind genunchiul şi lăsând greutatea corpului pe acest picior * următorul pas, identic, îl faci cu stângul * faci trei serii a câte 10 paşi.

3. Pentru coapse, gambe şi ţinuta corporală: mersul piticului

Ambiţionează-te să îl practici două minute (maximum), ca să îţi fortifici coapsele şi gambele * pentru o ţinută corectă, fă exerciţiul ţinând palmele pe ceafă şi trăgând bine coatele spre spate * inspiri la primul pas, expiri la al doilea şi tot aşa * la sfârşit relaxează musculatura, înălţându-te pe vârfuri şi ridicând braţele în sus, de 10 ori * când te înalţi, tragi adânc aer în piept, când cobori – dai aerul afară.

4-5. Pentru talie: înclinări şi rotiri de trunchi

Cu palmele pe ceafă şi coatele trase mult în spate, înclini trunchiul în lateral (stânga-dreapta), de 15 ori, în două serii * din aceeaşi poziţie (palmele pe ceafă şi coatele mult în spate), roteşti trunchiul stânga-dreapta, de câte 15 ori, în două serii * apoi relaxezi musculatura mergând uşor şi rotind amplu braţele: câteva rotaţii spre spate, câteva rotaţii în faţă.

6. Pentru braţe: flotări

Întinsă cu faţa spre podea, te sprijini pe palme şi pe vârfurile picioarelor (sau pe genunchi, cu gambele încrucişate) * îndoi coatele, aplecând pieptul spre sol cât mai mult, cu spatele drept * apoi întinzi coatele la maximum * atenţie, privirea e permanent în sus! * în primele zile fă 3-4 flotări, iar pe măsură ce îţi antrenezi muşchii să ajungi la 10 flotări pe zi * la sfârşit o alergarea uşoară pentru relaxare.

7. Pentru coapse şi gambe: genuflexiuni

Ca să fie mai atractiv, fă genuflexiunile ţinând, cu braţele întinse în faţă, o minge * fă 15-20 de genuflexiuni * apoi relaxează musculatura prin mers cu respiraţie amplă.

8. Pentru o ţinută frumoasă

Cu braţele întinse pe lângă cap, păşeşti de 10 ori înainte, ca la defilarea militară: ridicând membrele inferioare în unghi de 90° (paralel cu solul) * fă două serii din acest exerciţiu * apoi relaxează muşchii cu sărituri uşoare pe loc, depărtând şi apropiind picioarele.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter