Epilarea inghinală – cum previi iritaţiile şi durerea

De Erika Chivu, pe

Epilarea inghinală este necesară nu doar din motive estetice, ci şi din motive igienă. Zona inghinală transpiră mai intens decât alte părţi ale corpului, iar din cauza hainelor, această transpiraţie nu se poate evapora şi începe să producă miros urât.
Dacă există şi păr în zonă, problema este cu atât mai mare.
Desigur, igiena genitală se poate face şi fără epilare inghinală, aşa că decizia îţi aparţine, mai ales că zona este sensibilă şi din cauza epilării pot apărea mai multe probleme.

Tu ce metodă de epilare alegi?

Preferi lama de ras sau ceara? Nici una nu este mai sănătoasă ca cealaltă, ci diferă doar durerea.
Mit fals: părul ras creşte mai repede, mai des şi mai gros. Evident că va creşte mai repede decât atunci când îl smulgi din rădăcină, însă nu mai des şi nici mai gros. Numărul foliculilor – rădăcinile firelor de păr – precum şi textura firelor depind de factori genetici. Din păcare, faptul că îţi razi părul nu îl poate face mai des, altfel nu ar mai exista „chelie”.
În schimb, epilarea cu lama de ras are dezavantajul că poate provoca mici infecţii dacă aparatul nu este bine dezinfectat şi, desigur, poţi să te tai.

Cum scapi de durere

Epilarea cu ceară sau cu epilatorul are avantajul rezultatelor de durată, însă după ştie orice femeie, este dureroasă, mai ales în zone sensibile cum e cea inghinală. Dacă în cazul tău curajul e mai mic decât bugetul, poţi folosi o cremă cu lidocaină sau benzocaină specială pentru epilare, ca No Scream Cream.
În lipsa unui asemenea produs, ia o aspirină cu 30 de minute înainte de epilare şi speră la cât mai puţine dureri.

Cum calmezi iritaţiile

Iritaţiile sunt inevitabile când te epilezi, mai ales prin smulgere. Zona devine roşie şi sensibilă timp de câteva ore. Ca să o calmezi mai repede încearcă această metodă în doi paşi:
1. Dizolvă două aspirine netamponate în două linguriţe de apă. Aplică pe piele soluţia formată şi aşteaptă până se usucă.
2. Aplică o cremă pentru bebeluşi cu oxid de zinc. Aceste produse se folosesc la bebeluşi pentru eritemul fesier sau „iritaţia” de scutec, dar sunt utile şi pentru pielea adulţilor iritată.

Cum previi creşterea firelor pe sub piele

Din păcate, firele crescute pe sub piele sunt o mare problemă pentru că provoacă mici infecţii care pot lăsa cicatrici. Atunci când este smuls, firul se răsuceşte şi vârful lui intră în piele. Pielea reacţionează ca şi cum ar fi un corp străin, adică se inflamează şi poate forma „puroi”, iar după vindecare rămân hiperpigmentaţii post-inflamatorii de care scapi după mult timp.
Ce e de făcut? Ai grijă să foloseşti un scrub odată la câteva zile ca să îndepătezi pielea moartă. Foarte utile sunt şi cremele de corp cu acid salicilic, acid glicolic sau alte tipuri de acizi. Acestea previn creşterea firelor pe sub piele şi ajută la eliminarea cicatricilor deja formate.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter