Doctor Dana Miricioiu: „Cum să ai un ten superb, fără riduri. Am soluţia perfectă pentru tine!”

De Dr. Dana Miricioiu, pe

Doctor Dana Miricioiu ne vorbeşte despre beneficiile injecţiilor cu toxină botulinică. Acestea estompează ridurile şi redau aspectul tânăr al pielii, iar preţurile sunt decente, nu astronomice cum se vehiculează.

Injecţii cu toxină botulinică

Doamna doctor, nu pot să scap de ridurile de la ochi. Mi-am luat toate cremele posibile şi nu am văzut nicio îmbunătăţire. Se apropie concediul, iar în septembrie vreau să arăt bine, nu cu pielea aceasta îmbătrânită!
Acestea au fost cuvintele pe care mi le-a spus pacienta la consultaţie. I-am recomandat toxina botulinică. Reactia a fost de respingere. A început să îmi expună toate miturile despre toxina botulinică. Am stat de vorba, i-am explicat tot ce voia să ştie, astfel încât să ia o hotărâre având în vedere argumente reale şi ştiinţifice. Acum este foarte multumită.

Acceptăm destul de greu faptul că pielea noastră îmbătrâneşte, iar aspectul exterior nu este în concordanţă cu sufletul rămas în continuare tânăr.

Ce facem?

Tehnologia în domeniul medicinii estetice a evoluat, existând în momentul de faţă protocoale nonchirurgicale care nu numai ca rezolvă astfel de probleme estetice, dar şi previn apariţia ridurilor noi. Între acestea, toxina botulinică rămâne în continuare un tratament foarte utilizat şi recomandat de către specialiştii în estetică. Au fost lansate multe mituri despre toxina botulinică, multe dintre ele fiind desfiinţate cu argumente ştiintifice.

Ce este toxina botulinică?

Toxina botulinica este un produs farmaceutic care a fost folosit la inceput pentru tratarea unor afecţiuni neurologice. În urma cu 30 de ani, a fost preluată de către oftalmologi pentru tratarea clipitului nervos al pleoapelor. De mai bine de 10 ani, toxina botulinică este utilizată în combaterea transpiraţiei excesive, dar şi în tratamentele estetice ale ridurilor faciale de expresie: cele de pe frunte, dintre sprâncene, de la unghiul extern al ochiului sau de la nivelul gâtului.
Este toxina un tratament recomandat şi de ales în faţa altor intervenţii? Are toxina botulinică deficienţe care să împiedice recomandarea şi utilizarea ei in domeniul medicine estetice?
Doctor Dana Miricioiu: „Cum să ai un ten superb, fără riduri. Am soluţia perfectă pentru tine!"
Pro:
–    Toxina botulinică este un tratament eficient pentru ridurile de la nivelul frunţii, din jurul ochilor sau dintre sprâncene. Toxina botulinică redă aspectul pe care pacientul şi-l doreşte, deoarece fără relaxarea a muşchiului care se află sub pielea ridată, nu putem aduce mari îmbunătăţiri ridurilor. În acelaşi timp, toxina botulinică este folosită cu succes în cadrul protocoalelor combinate cu intervenţii laser de şlefuire a pielii şi cu injectări de acid hialuronic care va umple depresiunea ridului.

–    Toxina botulinică nu „şterge” expresia facială şi nu grăbeşte îmbătrânirea pielii!
Relaxarea musculară care duce la netezirea pielii şi dispariţia ridurilor se realizează doar pe anumite fascicule din muşchi, astfel încât mare parte din acesta îşi păstrează acţiunea şi expresia. Este foarte important ca injectarea sa fie realizata de catre medici specializati in astfel de interventii! Conteaza insa si cantitatea injectata. Un specialist in estetica nu va sterge niciodata expresia faciala, ci va “imblanzi” ridurile, astfel incat expresia sa ramana, iar ridurile sa fie diminuate! Pacientii mei beneficiaza de un consult la o saptamana dupa injectare, astfel incat, putem sa evaluam calitatea injectarii initiale (pe care nu o realizez niciodata injectand prea multe unitati de toxina), iar daca este cazul, sa reinjectam acolo unde si daca este cazul!
–    Toxina botulinica nu dă dependenţă! Fiecare pacient care a incercat un astfel de tratament pentru riduri stie ca dupa incetarea actiunii acestei substante, ridurile reapar. Insa, mult imbunatatite! Daca nu se mai doreste o noua reinjectare, nu exista nici un fel de reactii secundare: nici de dependenta fizica si nici de modificare a calitatii pielii. Dependenta poate fi cel mult de natura psihologica, determinate de dorinta fiecaruia de a arata mai bine si de a masca cat mai mult timp procesele de imbatranire, care, din pacate, nu pot fi oprite.
CITEŞTE CONTINUAREA PE BLOGUL DANEI! VEZI ACOLO CÂT COSTĂ O INJECŢIE CU TOXINA BOTULINICĂ!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter