Sexul slăbește? Florin Neby ne spune dacă este mit sau adevăr

De Unica.ro, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 11:19
Sex

Cu siguranță este un mit din ce în ce mai răspândit, pentru că legătura dintre cele două este foarte strânsă.

Mit sau adevăr

Am auzit de multe ori discuții între persoane, care ajungeau la concluzia că ei nu mai au nevoie de sport, sexul este suficient! Este ca și povestea aceea „Eu fac destul de multă mișcare, merg pe jos până la piață 2 kilometrii, de 3 ori pe săptămână” și tragi concluzia că după 2 ani de mers pe jos până la piață, arăți la fel sau poate mai rău. O relație depinde foarte mult de libido-ul fiecărui cuplu, nu că pofta te-ar ajuta să slăbești, dar pentru a susține ideea de relație sexuală regulată, trebuie să știm că libido-ul este de fapt pofta de a avea o viață sexuală. Dacă actul dintre cele două persoane se desfășoară rar, o dată la 3 săptămâni, înseamnă că există o problemă de compatibilitate sau comunicare între ei, care se poate rezolva la psiholog, doctor sau „o discuție tete-a-tete”. Dacă se abuzează de contactul sexual, intervine monotonia, oboseala își face apariția, iar băiatul la un moment dat, va ajunge într-o situație dificilă, pe care o explic în rândurile de mai jos.

Probleme și beneficii!

Orice mișcare facem în viața de zi cu zi, cum ar fi să ducem o mână până la gură, facem un pas în față, ne așezăm pe scaun, luăm telecomanda de pe masă, înseamnă consum de energie (calorii). De aici deducem că inclusiv o legătură intimă activă, între două persoane, aduce un consum de calorii. Dacă mă întrebați cât de mare este consumul? Pai depinde în primul rând de cât durează actul în sine. Pot fi 50 sau pot fi 300 de calorii. Cum poți deduce efortul din timpul actului sexual? În funcție de durata lui, cât de activă ești și totodată senzația de extenuare de la final a fiecăruia.

Pentru el – la început poate fi o formă de mișcare într-un ritm cardio am spune, în schimb pe parcurs, odată cu obișnuința, ritmul de ardere a grăsimilor scade și totul se va rezuma decât la statutul de plăcere temporară. Trebuie totuși să trag un semnal de alarmă în sensul că, având un regim alimentar drastic cumulat cu ore de sport și cu acte sexuale regulate, toate acestea duc la o scădere drastică a nivelului de testosteron în corpul bărbatului, ceea ce are ca și efecte secundare: lipsa apetitului sexual, lipsa de energie, deficiente de erecție în timp și dacă ritmul acesta se continuă, problema poate deveni acută.

Pentru ea – trebuie să existe în viața oricărei femei și trebuie să se întâmple regulat și nu pentru că este o modalitate de a slăbi, ci mai degrabă pentru că stimulează și se reglează nivelul de hormoni în organism. Odată cu aceste procese, se activează arderile în corp, se elimină retenția de apă, se îmbunătățește aspectul pielii, ceea ce înseamnă că ajută la procesul de eliminare a celulitei.

Deci, poate sexul să te slăbească? Cu siguranță, nu, dar are beneficiile sale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter