Florin Neby îți spune adevărul despre pastilele de slăbit!

De Unica.ro, pe

Pastilele pentru slăbit, o atracție puternică pentru multe persoane, mai ales cele de sex feminin. Din dorința lor de a scăpa de kilograme într-un mod miraculos eventual și fără sport, cad în capcana acestor pastile.
Aceste pastile se recomandă în principal după următorii parametrii (vârstă, înălțime, greutate, istoric al dietelor, tip somatic etc.), obiective, dieta, antrenament și buget, adică după o consiliere amănunțită cu un nutriționist sau un medic. Dacă le consumi pur și simplu de capul tău, în cele mai multe din cazuri, nu funcționează, îți pot da efecte adverse cum ar fi (o eventuala îngrășare, hipertensiune arterială, insomii, depresie, acestea fiind cauzele amfetaminelor sau a derivatelor din amfetamine. Medicamentele de slăbit apărute pe piață se descriu ca și consumatori de grăsime, însă aceste produse pot conține efedrină și pseudo-efedrină, care au efecte negative asupra sistemului nervos central și a celui cardiac. Drogurile care blochează abilitatea corpului de a absorbi grăsimile, precum Orlistat, sunt periculoase pentru ca organismul, are nevoie de grăsimi naturale găsite în mâncărurile sănătoase pentru a le folosi ca sursă de energie. Blocând aceste grăsimi poate rezulta o deficiență de nutrienți și o întreagă gama de probleme a tractului digestiv. Alte pastile de slăbit nu sunt altceva decât diuretice, care forțează organismul să elimine surplusul de apă și pentru moment reglează ușor tranzitul intestinal.

Suplimente alimentare și medicamente pentru slăbit

Foarte multe persoane asociază și pun în aceeași categorie suplimentele pentru slăbit, cu medicamentele pentru slăbit, ceea ce este total greșit, între ele fiind o diferență foarte mare. Suplimentele naturale sunt extrase din alimente și plante, toate puse la un loc, ce au rolul de a accelera unele funcții ale organismului, fără efecte negative dacă se respectă dozele recomandate. În general medicamentele pentru slăbit sunt recomandate acelor persoane care suferă de obezitate în stare gravă (morbidă), dar sub supraveghere medicală și numai într-un anumit dozaj.

La Hollywood, cea mai cautată pastilă de slăbit este Adderall, acest medicament nu face altceva decât să blocheaze sistemul digestiv, în special stomacul, astfel că vei fi obligată să mănînci mult maii puțin. Pe termen lung, însă, acest ti de tratament poate avea efecte foarte grave, uneori fatale. Întregul organism va fi afectat din cauza consumului acestor substanțe, însă cele mai afectate organe vor fi inima, plămânii, stomacul și vasele de sânge. De menționat este că în momentul în care se oprește administrarea medicamentului, greutatea va crește rapid. În plus pastilele de slăbit care aparent ajută, de fapt provoacă o dependență mult mai severă decât este dependența de calmante.

ATENȚIE! Vitaminele și mineralele nu îngrașă, din contra, participă la reglarea tranzitului și la metabolizarea alimentelor. Laxativele îți elimină conținutul intestinal, te vor deshidrata și atât. Nu ard grăsimile.

Mai vrei să slăbești, stând?! Cred că nu! Atunci, hai la sală sau pe www.neby.ro!
Articol realizat de specialistul unica.ro, Florin Neby.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter