Detoxifierea facială, soluţia împotriva tenului obosit şi lipsit de strălucire

De Unica.ro, pe

Tenul este cel mai vizibil barometru al stilului de viaţă pe care îl avem, trădând cu uşurinţă obiceiurile nesănătoase de care dăm dovadă. Aspectul tern, lipsit de strălucire al pielii este semnalul de alarmă dat de organism atunci când toxinele acumulate devin o ameninţare. Din fericire, la îndemana oricui există procedura de detoxifiere a tenului, în care mierea joacă un rol important.

Alimentatia nesanatoasa, stresul ori consumul periodic de tutun si alcool au un impact negativ asupra organismului, cel mai vizibil afectat fiind tenul. Excesele determina depozitarea toxinelor la nivelul porilor si al tesuturilor, care produc in timp un aspect inestetic. Dar situatia se poate remedia. Un tratament cosmetic corespunzator, adaptat problemelor pielii, ii poate conferi luminozitatea si prospetimea de care duce lipsa momentan. Pentru mentinerea unui aspect sanatos este recomandata  o detoxifiere a tenului la cel putin 3 luni.

“Contactul direct al pielii cu ingredientele tratamentului de detoxifiere face ca acestea sa fie cat mai naturale si hranitoare. Unul dintre cele mai benefice produse pentru ten este mierea, recunoscuta pentru proprietatile sale nutritive. Mierea este un puternic detoxifiant, curatand porii si indepartand cu succes microbii. In plus, ajuta la pastrarea unui ten moale, neted si luminos”, recomanda Neli Pfeiffer – specialist cosmetica apicola si fondatoarea Salonului Apiestetic by Neli Pfeiffer.

Alaturi de miere, din topul celor mai utilizate ingrediente pentru detoxifiere, se afla extractul de anghinare, colagenul si extractul de alge. Acestea sunt utilizate in realizarea de masti nutritive, aplicate acasa sau intr-un salon specializat.

Extractul de anghinare (denumit stiintific cinara) este bogat in vitamine si enzime care normalizeaza glanda sebacee si regleaza metabolismul. Produsele pe baza de anghinare sunt destinate tenului cu exces de sebum, cu pori deschisi si impuritati. Efectul antiinflamator si impiedicarea raspandirii bacteriilor sunt alte efecte pozitive ale acestei plante.

Colagenul maritim este un alt ingredient ravnit pentru efectele sale de detoxifiere. Acesta, sub forma solubila, este extras din pielea de peste, iar fata de colagenul bovin are o concentratie mai ridicata de aminoacizi. Un astfel de tratamentul stimuleaza producerea proprie de colagen din piele si favorizeaza estomparea ridurilor create de lipsa de hidratare a tesutului.

Tot in lista ingredientelor utile detoxifierii se afla si laptisorul de matca, o substanta biologica activa, de inalta eficacitate. Acesta are o actiune revitalizanta, regeneratoare, care confera tenului tonicitate si elasticitate. Este indicata atat pentru tenul gras, cat si pentru cel uscat, pentru ca echilibreaza cu succes functiile epidermei.

Perioada cea mai recomandata a anului pentru astfel de proceduri este la finalul lunilor geroase, trecerea de la primavara la vara si de la vara la toamna. Pentru rezultate vizibile imediat, pe langa tratarea externa a tenului, se recomanda adoptarea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter