Cum îţi dai seama că părul tău este uscat

De Sandra S., pe

Părul se poate usca din mai multe motive – poluare, foloseşti prea des instrumente de styling sau nu te hidratezi destul. Vezi care sunt semnele că părul tău este uscat şi ce soluţii poţi folosi.

Cum îţi dai seama că ai părul uscat

Şi-a pierdut flexibilitatea, iar acest lucru îl poţi testa la tine acasă. Înfăşoară un fir de păr căzut pe un deget, apoi trage de vârf până se rupe. Cu cât ţine mai mult până se rupe, cu atât este mai bine hidratat.
Vârfurile despicate sunt un alt semn că părul tău are nevoie de mai multă îngrijire. Dacă te uiţi cu atenţie la vârfurile firelor de păr, vei putea vedea cum se împart în două sau vârfurile sunt albe, aşa cum arată părul ars.
Dacă este tern, lipsit de strălucire, ai un păr foarte uscat. Produsele pentru strălucirea părului nu îl ajută, ci mai degrabă îl deshidratează.
Un alt semn este că are textură de pai uscat. Din fericire, este mult mai simplu să „repari” părul uscat, decât firele despicate sau cel deteriorat.

Ce poţi face ca să-ţi rehidratezi părul

Începe cu produsele de curăţare: cumpără-ţi un şampon care hidratează. Mai departe, balsamul ar trebui să fie din aceeaşi gamă şi o dată sau de două ori pe săptămână să foloseşti şi o mască de păr. Dacă aplici masca pe părul umed, fă asta după ce clăteşti şamponul şi înainte de balsam.
De asemenea, îţi poţi cumpăra diferite uleiuri care să-ţi hidrateze părul – uleiul de argan, uleiul de cocos, de avocado, de jojoba sau de migdale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter