Cum alegi şi cum aplici corect crema de protecţie solară

De Erika Chivu, pe

Fie că mergi la plajă, piscină sau doar la un picnic, crema de protecţie solară nu trebuie să-ţi lipsească din geantă. În plus, trebuie să o alegi şi să o foloseşti în mod corect pentru a fi sigură că te protejezi cu adevărat.

Cum alegi crema de protecţie solară

Cel mai important este să alegi factorul de protecţie potrivit (FPS sau SPF). Cel mai mic factor posibil este 15 – produsele cu factor mai mic de atât nu oferă de fapt nicio protecţie – iar cel mai mare este 50.
În al doilea rând, ambalajul trebuie să menţioneze că protejează atât împotriva razelor UVA, cât şi împotriva razelor UVB. Razele UVB îţi afectează pielea pe termen scurt, adică provoacă arsuri. Celelalte au efecte nocive pe termen lung, ducând la îmbătrânirea prematură a pielii şi riduri pronunţate.
De asemenea, alege o crema cu FPS rezistentă la apă. Chiar dacă nu faci baie în mare sau piscină, cu siguranţă o să transpiri.

Cum aplici corect crema cu SPF

Dermatologii recomandă cel puţin trei linguri de cremă pentru întregul corp. Oricum, e mai bine să aplici mai multă decât să nu aplici suficient. Fii atentă să o distribui uniform, căci zonele rămase neacoperite se pot arde.
Insistă pe zona feţei, piept şi umeri pentru că acestea se ard cel mai repede, dar nu uita şi de urechi, laba picioarului sau ceafă. Dacă te întinzi la plajă, e bine să aplici puţină cremă şi pe pleoape, fiind atentă să nu îţi intre în ochi.
Orice cremă se reaplică la maxim două ore, chiar dacă este rezistentă la apă. În final, nu uita că nicio cremă nu îţi oferă protecţie 100% şi dacă stai la plajă la orele amiezii e posibil să te trezeşti cu arsuri, chiar dacă foloseşti cel mai mare SPF posibil.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter