Fă echipă cu hair-stilistul!

De Revista Unica, pe

Cum să pleci de la salon perfect mulţumită de noul look şi cum să faci din stilistul tău persoana care te înţelege şi poate să-ţi împlinească orice dorinţă
Dacă întrebi pe oricine la ce se aşteaptă când vizitează un hair-stilist, sigur răspunsul „ar fi o persoană care să mă asculte şi să-mi înţeleagă dorinţele“. Dacă întrebi un hair-stilist de ce lucrurile nu merg uneori cum ar trebui, ţi-ar răspunde că nu vorbiţi aceeaşi limbă. Laurent Tourette, expertul L’Oral Professionnel, ne-a ajutat să rezolvăm problema…

1 E bine să stai de vorbă
Dacă vrei să obţii lookul râvnit de o grămadă de timp, e necesară o consultaţie prealabilă cu stilistul. „Întotdeauna e crucial să staţi de vorbă pentru a vă pune de acord cu exactitate în privinţa tunsorii şi a culorii, nu să te aşezi pe scaun şi să ceri să-ţi facă ce crede el că ţi se potriveşte”, spune Laurent.

2  Fură de la profesionişti
Ştii că o tunsoare extraordinară nu înseamnă doar o vizită rapidă la salon. Interesează-te despre serviciile extra pe care salonul le oferă, precum scurtarea bretonului sau lecţiile de uscat părul, ca să obţii rezultate bune şi acasă.

3  Exprimă-ţi părerile

Dacă ceea ce te sfătuieşte specialistul nu-ţi convine (fie şi o chestie minoră), spune ceva! „Vrem să fii 100% fericită cu rezultatul final. E mult mai bine să spui răspicat ce nu-ţi place, ca să nu tăiem părul mai mult decât ţi-ai fi dorit”, e de părere Laurent.  

4  Fii serioasă!
Laurent crede că un pic de curtoazie nu e niciodată în neregulă. „Fii promptă şi nu lipsi de la salon, după ce ţi-ai făcut programare, fără să anunţi cu 24 de ore înainte! Stiliştii îi ţin minte pe clienţii loiali şi politicoşi”.

5  Fără accesorii
Laurent îşi sfătuieşte clientele să nu poarte tricouri pe gât sau accesorii voluminoase, de fapt să evite orice fel de obstacole, care ar putea să stea în calea bunei desfăşurări a muncii sale. Şi nu-ţi lăsa cerceii pe marginea chiuvetei de la salon… mai bine lasă-i acasă!

6 Aşază-te corect

Încearcă să nu stai împotriva stilistului. Lucruri simple, precum ţinutul capului drept şi picioarelor neîncrucişate, îl vor ajuta pe acesta, iar pe tine te asigură că nu vei merge acasă cu o tunsoare şocantă.

7  Învinge-ţi teama
Laurent crede că e esenţial să comunici, chiar dacă n-ai lucruri plăcute de spus. „Nu-ţi fie frică să-i spui stilistului ce te nemulţumeşte. Lucrul care te sperie pe tine şi n-ai curaj să i-l spui îi poate fi de un enorm folos. Aşa că spune-i verde-n faţă că nu ţi-a plăcut cum ţi-a tăiat bretonul ultima dată“.

8  Profită din plin
În timp ce stilistul e cu tine, tu îl plăteşti, aşa că scoate totul de la el şi pune întrebări despre ce produse ar trebui să foloseşti acasă. Dacă nu-ţi permiţi unele profesionale, cere sfaturi despre cele obişnuite.

9  Fii cât mai onestă
Trebuie să fii sinceră cu specialistul. Laurent îşi întreabă clientele despre obiceiurile lor ascunse… Nu, nu vorbesc despre viaţa sentimentală! „Spune cât timp petreci cu părul tău… pe bune. E singura cale să-mi dau seama dacă te descurci acasă cu un look greu de întreţinut“, spune el. 

10 Ora de răsfăţ
Nu există niciun motiv să nu-ţi placă o vizită la coafor. „Să înveţi să te relaxezi e un truc vital pentru o şedinţă de succes“, spune Laurent. „Ia un loc, primeşte băutura pe care ei ţi-o oferă şi bucură-te de un tratament special sau de un masaj al scalpului. Te va ajuta să scapi de stres“.

11  Unul şi bun
Când ai găsit un stilist care-ţi place şi te înţelege, rămâi cu el! Relaţia voastră poate avea suişuri şi coborâşuri, dar odată ce ai descoperit pe cineva în care ai încredere, nu merită să continui căutările, chiar dacă şi-a mărit preţurile.

12  Cere sugestii
„Fii deschisă şi foloseşte-te de toate cunoştinţele stilistului, pentru a obţine totul de la el. Încurajează-l să-ţi facă sugestii pentru un look nou şi ai încredere că nu-ţi vrea răul“, afirmă Laurent. Aminteşte-ţi că nu tu vrei să-l schimbi pe el, ci el pe tine.

13  Mergi cu poze
Poate fi dificil să descrii tunsoarea dorită dacă nu cunoşti jargonul părului, iar stilistul poate nu urmăreşte  aceleaşi filme ca tine. Ia pozele vedetelor preferate cu tine, ca să nu termini cu o tunosare ca a Victoriei Beckham când tu vroiai una în genul Katie Holmes. 

14 Fii realistă
Să aduci poze cu modele de coafură e o bună formă de referinţă, dar nu fii dezamăgită dacă specialistul nu-i dornic să le încerce pe părul tău. Acele coafuri pot fi rezultatul unor ore întregi de muncă şi poate nu se potrivesc absolut deloc cu textura părului tău, cu forma feţei, cu stilul tău, aşa că vino cu mai multe opţiuni!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter