Coafura ta: 4 obligaţii pe care le ai faţă de părul tău!

De Lumea Femeilor, pe

Să ai mereu un păr de nota 10 pare imposibil… şi asta pentru că nu poţi beneficia de mâinile dibace ale unui hairstilist în fiecare dimineaţă.
Îţi dezvăluim însă câteva secrete ale profesioniştilor în domeniu, menite să pună bazele unei coafuri reuşite.

Să-ţi speli părul şi să-i dai o formă îngrijită pare un lucru uşor la prima vedere. Dar, ca şi în bucătărie, pentru a obţine rezultatul dorit trebuie mai întâi să respecţi câteva etape de bază. De exemplu, există mitul conform căruia trebuie să eviţi să te speli zilnic pe păr. Or, specialiştii sunt de părere că, atâta timp cât foloseşti produsele adecvate tipului tău de păr, spălatul regulat pe păr nu poate decât să-l menţină sănătos.

SPĂLARE

Atenţie la scalp!
Cheia succesului: doua şamponări succesive. Mai întâi ai nevoie de puţin şampon, nu e nevoie să faci spumă, pentru că prima fază este benefică pentru detoxifiere. La cea de-a doua etapă, poţi folosi un pic mai mult şampon şi trebuie să-ţi masezi scalpul uşor cu vârful degetelor, timp de un minut. La final, limpezeşte-ti părul cam două minute, începând de la rădăcini spre vârfuri. Insistă şi asupra zonei în care părul se uneşte cu tenul, fiindcă această zonă se poate îngrăşa mai repede din cauza cremelor de faţă.
Antielectricitate statică
Părul fin se electrizează, în special atunci când este frig sau când aerul este uscat.Foloseşti, foarte probabil, un şampon pentru volum. Având misiunea de „a gonfla” rădăcinile şi a conferi flexibilitate părului, acest tip de şampon nu face decât să electrizeze firele. Optează pentru un pieptene şi o perie din materiale naturale sau din ceramică. Iată un pont pentru situaţiile de urgenţă: pune un bob de cremă hidratantă pe mâini şi trece-ţi degetele uşor prin păr (truc interzis celor cu părul gras!).

ÎNGRIJIRE

Focus pe lungime
Obişnuieşti să foloseşti  după spălare produse care  care necesită sau nu clătire.  Iată cum trebuie să le aplici: desparte-ţi părul în şuviţe şi aplică mai întâi masca de păr, masând uşor cu degetele. Urmează  produsele menite să te ajute la descurcarea părului: balsamurile sau sprayurile demelante. Poţi opta pentru produse care nu necesită clătire şi care se aplică pe părul umed. Aceste noi formule de îngrijire sunt create astfel încât să nu încarce firele, nici măcar părul extrem de fin. Se pulverizează pe păr de la o distanţă de circa 20 de cm, evitând rădăcinile. 

Nu uita de vârfuri…
La urma urmei, ele arată cât de mare atenţie acorzi îngrijirii podoabei tale capilare. Vârfurile despicate sunt coşmarul oricărei femei. Cu un pieptene cu dinţii rari, perie pornind de la vârfuri şi avansând treptat spre rădăcini. Dacă vei proceda invers, nu vei face decât să creezi „îmbârligături” în partea inferioară, şi îţi va fi mai şi mai greu să te descurci.
E de preferat să foloseşti un pieptene din ceramică sau răşină, care alunecă uşor.

COAFURĂ

Ce-i prea mult strică
Pentru a fi bine coafată (şi nu exagerat!), usucă-ţi părul bine, aplecându-te când într-o parte, când în alta, şi trecându-ţi degetele prin păr. Periază părul când mai este încă uşor umed. Secretul este să depui cel mai mult efort în aranjarea a celor cinci-şase şuviţe care îţi încadrează faţa. Dacă ţi se pare că ai o coafură prea „apretată”, foloseşte foehnul, trecându-ţi mâna prin păr. În ziua următoare, dacă părul tău pare căzut şi plat, umezeşte-l din nou cu un pulverizator şi usucă-l cu aceleaşi gesturi ca data trecută (vei observa că buclele făcute cu o zi înainte îşi vor recăpăta forma).

Tuşa finală
Vaporizează un pic de fixativ, care să menţină flexibilitatea coafurii. Sau aplică pe părul încă umed o spumă modelatoare care va face coafura să reziste.. Cantitatea de spumă variază în funcţie de lungimea părului, de la un bob de mazăre la o monedă. Trebuie să o topeşti uşor în mâini înainte de a o aplica.

PĂR VOPSIT, USCAT SAU GRAS?

Secretul pentru păstrarea unei culori de durată este folosirea unor produse care să menţină cuticulele firului de păr închise, după ce te-ai vopsit (vopseaua funcţionează prin deschiderea cuticulelor şi depozitarea culorii). Dacă ai părul uscat, foloseşte şampoane extrem de delicate, menite să confere hidratare. Trebuie să eviţi şampoanele pentru volum (care redau supleţea părului fin curăţându-l în exces) şi orice este etichetat ca produs purificator. Părul gras trebuie tratat cu şampoane ce conţin ingrediente astringente şi balsamuri light, care să nu încarce firele.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter