Coafuri în funcţie de tipul părului tău

De Unica.ro, pe

Ai părul creţ, cu mult volum, rar sau, dimpotrivă, des şi nu găseşti frizura potrivită?
Am ales pentru tine cele mai frumoase coafuri şi cele mai bune sfaturi pentru un look impecabil.

Dacă părul este foarte des

Cum te tunzi: te avantajează părul lung, cu o linie dreaptă, perfectă. La spate, tunde vârfurile drept, iar în faţă, în trepte foarte evidente.
Cum te coafezi: părul des se aşază foarte bine dacă este perfect întins. Dacă ai, foloseşte placa pentru întins, dar numai după ce părul s-a uscat complet. Altfel, poţi obţine acelaşi efect, dacă îţi usuci părul natural, pieptănându-l din când în când, pentru a se aşeza. Ca produse de styling, foloseşte puţină spumă şi fixativ pentru fixare.

Dacă părul e rar

Cum te tunzi: ai nevoie de o coafură care să ofere părului volum. Plecând de la linia bretonului – de lungime medie – tunde la fel şuviţele de deasupra, din părţile laterale. Şuviţele din spatele acestora trebuie doar uşor franjurate, în lungimi diferite.
Cum te coafezi: aplică pe părul ud spumă modelatoare, apoi dă-l în faţă şi foloseşte uscătorul la viteză mică. Pulverizează fixativ în palme şi masează uşor la rădăcini. Nu mai pieptăna părul după uscare, ci scoate şuviţele mai lungi în exterior, aplicând puţină ceară pe vârfuri.
Vezi cum să alegi o coafură care să te întinerească!

Dacă părul e subţire şi fragil

Cum te tunzi: cele mai bune pentru tine sunt frizurile scurte, pentru că sunt mai uşor de întreţinut şi de aranjat. Alege un bob şic, cu o formă perfect rotundă şi cu marginile foarte finisate. Fii originală şi lasă-ţi un breton asimetric, uşor franjurat pe o parte.
Sfat: dacă firul de păr e foarte subţire, nu purta părul mai lung de umeri, pentru că se va rupe şi se va despica foarte repede.
Cum te coafezi: pune pe pieptăn spumă pentru volum şi aplică pe părul ud. Foloseşte o perie mare, rotundă şi dă-i părului forma dorită. După ce s-a uscat, masează în palme un bob de ceară şi aplică pe păr de la jumătate în jos.

Dacă părul e creţ

Cum te tunzi: frizurile scurte nu te vor avantaja, pentru că, în general, părul creţ are tendinţa de a creşte în sus, urmând să se lase numai după de a ajuns la o anumită lungime. Nu e recomandat să îl laşi nici foarte lung, pentru că îţi va fi greu să-l întreţii. Lungimea medie este ideală, iar pentru un plus de stil, şi eventual volum, tunde-ţi câteva şuviţe mai scurte.
Cum te coafezi: după baie, dă-ţi părul în faţă şi descurcă-l cu un pieptene rar. Aplică apoi spumă, strângând mereu părul în palme, pentru a da onduleurilor o formă frumoasă. În afară de spuma modelatoare, nu mai ai nevoie de nici un alt produs de styling.
Vezi şi ce coafuri se poartă toamna asta!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter