Ce vopsea de păr ţi se potriveşte

De Unica.ro, pe

Tratamentele naturiste îţi hrănesc în profunzime părul vopsit. Lasă părului tău sufficient timp pentru a se reface după fiecare vopsire.

Fie că te vopseşti pentru a acoperi firele albe, fie că îţi doreşti doar o schimbare, nu alege culoarea la întâmplare, pentru că aceasta îţi poate pune în valoare stilul şi frumuseţea. Ţine mereu cont de nuanţa irisului, a tenului şi mai ales de vârstă.

Nuanţa potrivită, în funcţie de culoarea ochilor

Dacă ai ochii negri, căprui închis sau albaştri, e indicat să alegi culori reci ca: negru cu reflexe de abastru sau roşcat; maro închis cu tonuri de cenuşiu; blond cenuşiu şi chiar alb. Evită pe cât posibil nuanţele de auriu, blond pal, roşcat aprins sau cu reflexe portocalii. Şi, dacă vrei un aspect mai îndrăzneţ, poţi alege  un ruj în tonuri de roşu, prună sau mov-lila.

Pentru ochii verzi şi căprui mediu sau căprui cu reflexe aurii cele mai potrivite nuanţe sunt cele calde. Alege una dintre următoarele culori şi pune-te în valoare: maro-ciocolatiu, maro-auriu şi tonurile mai închise de blond. În nici un caz, nu alege albastru, roşcatviolet sau negru. Aceste nuanţe te vor ajuta să obţii imaginea dorită şi vor da armonie chipului tău.

Vopseaua, în acord cu tenul

Alege întotdeauna culoarea în funcţie de nuanţa tenului. Tonurile calde de blond, maro şi roşcat deschis se potrivesc tenului deschis, roz sau palid.Dacă, dimpotrivă, ai tenul măsliniu sau întunecat, cele mai indicate sunt nuanţele închise, cu reflexe.

De ce să ţinem cont de vârstă?

E cunoscut faptul că nuanţele deschise întiner

esc, iar cele închise îmbătrânesc. Între 20 şi 30 de ani, poţi încerca aproape orice culoare de vopsea, în funcţie de ceea ce îţi place şi te avantajează. Totuşi, dacă ai trăsături de copil şi tenul foarte deschis, e bine să eviţi culorile închise, pentru că te îmbătrânesc. Mai potrivite sunt nuanţele de roşcat deschis, acaju şi maro natural. Foarte tinereşti sunt şi şuviţele. Culoarea acestora trebuie să fie cu ma-imum două tonuri mai deschise decât culoarea de fond, pentru că, în caz contrar, apectul va fi uşor forţat. Acest tip de „coafură” are avantajul de a întineri şi de a oferi, vizual, mai mult volum. Dacă ai peste 40 de ani şi vrei să îţi ascunzi firele albe, optează pentru blond deschis, cenuşiu sau pal. Astfel, vei obţine un aspect tinerescşi nici nu va trebui să te vopseşti foarte des, deoarece creşterea rădăcinilor nu va fi la fel de vizibilă ca în cazul în care culoarea părului este închisă.

Ce este bine să eviţi

-combinarea culorilor puternice sau a celor contrastante: roşcat aprins cu nuanţe de portocaliu, brunet cu blond pai sau castaniu cu  albastru.

-colorarea repetată cu vopsea permanentă. Foloseşte din când în când şi un nuanţator, pentru că acesta este mai puţin chimic şi va permite părului să se „odihnească”.

Alege culoarea în funcţie de coafură

Deşi poate părea puţin ciudat, atunci când ne alegem vopseaua trebuie să ţinem cont şi de lungimea părului  sau tipul frizurii. Astfel, părul scurt este cel mai bine pus în valoare de culori calde, deschide: maro, alună, ciocolatiu. E bine de ştiut că părul lung şi drept pune mai bine în valoare strălucirea şi refle-ele oferite de vopsea, decât cel ondulat. Atenţie! Părul creţ sau ondulat se deteriorează mai repede prin vopsire decât cel drept.

Trucuri ca să îţi păstrezi culoarea preferată mai mult timp

1 Pentru păstrarea  culorii, poţi folosi măşti speciale e-istente pe piaţă, dar ai grijă să le alegi pe cele potrivite tipului tău de păr – gras, uscat, deteriorat etc.

2 Chiar dacă ai observat  creşterea rădăcinilor, este recomandat să nu te vopseşti mai des de două ori pe lună. Din când în când, părul are nevoie şi de o pauză de apro-imativ două săptămâni. Altfel, vopsirea repetată, la intervale scurte, îl va distruge, îl va arde şi îl va usca destul de mult. Iar ca să îi redai aspectul sănătos şi culoarea iniţială, va fi destul de greu.

3 Ai găsit o culoare care te avantajează şi vrei să-i păstrezi strălucirea cât mai mult timp? E simplu. Ai nevoie de un tratament naturist. E ieftin şi foarte la îndemână. La sfârşitul fiecărei băi, clăteşte-ţi  părul cu 2 litri de apă (care a trecut printr-o fierbere) în care pui sucul obţinut dintr-o jumătate de lămâie şi 2 linguriţe cu ulei de ricin. După apro-imativ o oră, clăteşte-te bine cu apă. Acestea vor face părul mai rezistent şi mai strălucitor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter