Ai avut o noapte pasională? Cum scapi de semnele de pe gât

De Consuela Stratulat, pe

Momentele pasionale ar trebui ținute pentru tine, însă uneori te lași dusă de val, iar a doua zi apar, pe gâtul tău, indicii despre ce ai făcut noaptea trecută. Eșarfele sunt o soluție, însă nu prea poți apărea, în mijlocul verii, cu gâtul înfășurat. Îți dăm noi câteva sfaturi care te vor ajuta să scapi de semnul de pe gât înainte să dai ochii cu mătușa care vine în vacanță.
Sigur, în momentele pasionale nu prea știi ce se întâmplă, însă după, îți cam dai seama dacă pe gâtul tău a răsărit o vânătaie. Iar dacă observi la timp, ai șanse să scapi de semn mai repede. Primul lucru pe care îl faci este să aplici gheață pe mușcătură. Dacă nu ai, lasă o lingură la congelator, pentru o oră-două, iar apoi masează zona afectată timp de 20 de minute. Pentru că senzația nu este deloc plăcută, poți face câte o pauză de câteva minute, apoi să masezi din nou.

Masează semnul cu o periuță de dinți

Pentru această operațiune, ai nevoie de o periuță de dinți nouă, cu peri rigizi. Pur și simplu masezi ușor vânătaia și zona de lângă, pentru ca sângele de acolo să se pună în mișcare. Ai grijă, însă, pentru că dacă apeși prea tare, vei face semnul mai evident. După aproximativ 15 minute, ar trebui să vezi cum roșeața se extinde și este mai puțin evidentă. Ulterior, ține o bucată de gheață pe vânătaie și vei observa că pielea ta va căpăta un aspect normal. Dacă semnul este foarte mare, poți repeta procesul.

Freacă pielea cu o monedă

Această metodă este cea mai dureroasă, dar și cea mai eficientă. Pentru început, trebuie să întinzi pielea afectată, iar apoi să masezi zona cu putere, folosind o monedă. Astfel vei da la o parte sângele în exces, care a trecut prin capilare și a ajuns pe suprafața pielii. Masajul îți va înroși pielea, însă pentru puțin timp. În plus, pielea roșie stârnește mai puține suspiciuni decât o mușcătură, nu crezi?

Aplică pastă de dinți pe semn

Aplică pastă de dinți pe semn și lasă să acționeze timp de câteva minute. Când nu mai simți furnicături, îndepărteaz-o cu o cârpă înmuiată în apă călduță. După 24 de ore, repetă procesul. Cu cât acționezi mai repede, cu atât pasta de dinți va fi mai eficientă.

Masează zona afectată

Masează zona cu două degete, în sensul acelor de ceasornic, iar după un minut, schimbă direcția. Astfel, vei pune sângele în mișcare, iar vânătaia își va pierde din intesitate.
Dacă nu reușești să scapi de semn nici după câteva zile, folosește-te de căldură. Pur și simplu introdu o cârpă în apă caldă, stoarce-o și ține-o pe vânătaie câteva minute.
Foto Shutterstock.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter