Dr. Adriana Frăţilescu: ce trebuie să ştii despre tratamentul cu “botox”

De Adina Radu, pe

Aşa cum am mai spus în nenumărate rânduri, consider că tratamentul cu toxină botulinică este una din noile minuni ale lumii.
Este eficient, durează în timp, ne scapă de complexe, ne face să ne simţim mai încrezătoare.
Am fost întrebată de multe ori când este bine să apelăm pentru prima dată la acest tratament. Au existat mituri conform cărora ar fi bine să aşteptăm vârsta de 35 de ani. Nimic mai neadevărat!
Trebuie să aplicăm acest tratament cât mai din timp, atunci când încep să apară ridurile. Nu trebuie să aşteptăm până când ridul sapă adânc în piele, pentru că apoi veţi avea nevoie de multe şedinţe pentru a vă recăpăta fineţea tenului. Iar rezultatul final nu mai este atât de natural.
Pregătirea
La cabinet, totul începe cu o evaluare amănunţită a mimicii, a pozişiei de contracţie a musculaturii responsabile pentru apariţia ridurilor.
În funcţie de aceste aspecte, injectez o cantitate minum necesară de toxină botulinică pentru a slăbi musculatură, insă fără a modifica mimica feţei. Personal, îmi plac rezultatele naturale!
Ce tipuri de riduri “vindecă”
Toxina botulinică acţionează la nivelul frunţii, la colţul ochilor, la colţul gurii, pe gât şi pe decolteu.
Mai mult, poate fi folosită şi la ridicarea vârfului nasului, la modelarea şi ridicarea sprâncenelor, la ridicarea colţurilor gurii, la atenuarea şanţului nazogenian (cel dintre baza nasului şi colţul gurii).
Doare?
Injectarea toxinei botulinice se realizează sub anestezie locală cu cremă de anestezie.
Acele cu care se injectează sunt foarte subţiri, iar pacienta simte doar mici înţepături, ca de ţânţar şi o uşoară usturime după. Timp de aproape o jumătate de oră, zonele injectate pot fi înroşite.
Cât durează efectul?
Efectul se instalează în cursul următoarelor zile şi durează 4-6 luni. Tratamentul se repetă după disparitia efectului, dar nu mai devreme de 3 luni.

Injectarea toxinei botulinice este un tratament extrem de sigur, substanţa fiind folosită în medicina estetică de peste 20 de ani şi se pretează ca tratament de pauza de prânz pacientul neavând nevoie de perioadă de recuperare.

Dr. Adriana Frăţilescu
Perfect Lines

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter