4 lucruri simple pe care le poți face iarna pentru pielea ta

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
În lunile friguroase, pielea ta poate avea de suferit. Am strâns mai jos câteva sfaturi la îndemână pe care le poți face iarna pentru pielea ta!

CITEȘTE ȘI: 4 greșeli care îți pot îmbătrâni pielea prematur

Frigul este unul dintre cei mai mari dușmani ai pielii corpului, lăsând-o uscată, iritată și sensibilă. O atenție sporită are nevoie pielea de pe picioare, care se usucă mai ușor în perioada rece din cauza oscilațiilor de temperatură și a hainelor groase, care dă senzație de mâncărime și de piele care „strânge“. Iată ce poți face ca să te bucuri de o piele sănătoasă:

CITEȘTE ȘI: Cum eviți îmbătrânirea tenului în 6 pași

  1. Folosește o cremă de corp bogată în acizi grași, vitamina A și E, ulei de jojoba, ulei de avocado sau ulei de masline bio. Aceste ingrediente fac minuni pentru pielea deshidratată, chiar și pentru pielea crăpată de pe călcâie, recomandă Diana Marandiuc, trainer Naturys România.
  2.  Înlocuiește băile lungi și fierbinți cu dușuri călduțe și scurte. În anotimpul rece ne place să ne răsfățăm cu băi fierbinți și lungi. Acest obicei nu este însă benefic pielii corpului, deoarece compromite stratul lipidic al acesteia. Pentru a păstra umiditatea din țesut, sunt indicate dușurile scurte, cu apă călduță.
  3. Nu uita să îți exfoliezi pielea. Alege un produs care asigură o exfoliere omogenă și echilibrată. Recomand un exfoliant care să aibă în componența sa și uleiuri esențiale, care pe lângă faptul că asigură o curățare a pielii în profunzime, oferă și hrănire țesutului.
  4. Alege un gel de duș îmbogățit cu uleiuri esențiale, care au la bază principii active, și care vor asigura hidratarea pielii pe parcursul procesului de curățare.

Foto: 123rf.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter