X-men:First Class sau Kung Fu Panda 2, tu ce alegi să vezi?

De Nicoleta Galeteanu, pe

Cine s-ar fi gândit că legendarii supereroi din anii ’60 vor ajunge să se războiască în viitor, peste jumătate de secol, cu un urs care cochetează cu artele marţiale?
De fapt, ei nu se luptă la propriu, dar cel puţin în acest weekend, X-men: First Class şi Kung Fu Panda 2 vor duce o luptă aprigă pentru a-şi câştiga cinefilii.

Presupunând că ai bani numai pentru un bilet la film sau vrei să îţi petreci doar două ore la cinema în acest weekend, iată câteva motive pentru care unul este mai bun decât celălalt.

Acţiune sau comedie şi acţiune?

– Poveşti secrete, puteri formidabile, mutanţi teribili şi inerentul război etern dintre eroi şi ticăloşi recreează universul aventurilor istorice din „X-Men”, ceea ce garantează o experienţă grozavă şi plină de adrenalină pe scaunul de cinema.

– Deşi este o animaţie, regizoarea Jennifer Yuh reuşeşte un film de acţiune formidabil, cu scene cu bătăi în toată regula care l-ar intimida până şi pe Jackie Chan.

Scheme marţiale greu de reprodus, o coregrafie uimitoare a simpaticilor eroi, elemente magnific realizate în 3 D şi nu în ultimul rând un scenariu original care nu are nimic de-a face cu primul. Ce oferă în plus este umorul, la care te poţi amuza cu toată familia.

Mai bun decât precedentul

Succesul ultimei pelicule nu este musai un reper esenţial şi cu atât mai puţin în filmele de serie. Totuşi, nota criticilor este relevantă şi te ajută uneori să intuieşti cu cât ar putea creşte calitatea unui sequel faţă de producţie precedentă.

– „X-Men: Cei dintâi” este considerat cel mai bun film din toată seria – franciza numără cinci pelicule de excepţie – şi una dintre cele mai bune ecranizări de benzi desenate din toate timpurile.

– Iniţierea ursului Po în arta Kung Fu a fost o ambiţie cinematografică foarte apreciată în 2008, când cinefilii au făcut cunoştiinţă prima dată cu personajul.
Comedia a fost pe gustul criticilor care l-au notat cu o notă bună pe Imdb. Cât despre partea a doua aceştia au declarat la unison că este mult mai bună decât originalul.

Personaje

– Fanii benzilor desenate îşi amintesc fără îndoială eroii clasici X-men care făceau legea în rândul infractorilor, dar mai mult ca sigur nu şi-au închipuit-o pe Jennifer Lawrence să caftească ticăloşii. Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, January Jones şi James McAvoy, iată o gaşcă de eroi care nu sunt doar incitant de aprigi, cât mai ales seducător de sexy.

Kevin Bacon şi Oliver Platt fac parte din distribuţie.

–  Deşi este mai mult un fanfaron şi îl cam chinuie talentul în arte marţiale, Po compensează prin multe alte calităţi. În primul rând, este cel mai simpatic, inofensiv şi amuzant urs pe care l-ai văzut vreodată. Cât despre tovarăşii săi, Cei Cinci Furioşi – Tigroaica, Maimuţa, Călugăriţa, Vipera şi Cocorul -, sunt mult mai populari decât par la prima vedere. Alături de Jack Black, Angelina Jolie, Jackie Chan, Lucy Liu şi Seth Rogen dau glas haioaselor personaje.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter