Visele şi tainele lor

De Unica.ro, pe

Visele reprezintă un tărâm pe care se ciocnesc fragmente din conştientul şi din subconştientul nostru. Uneori visăm lucruri plăcute, alteori lucruri care ne înspăimântă.
În marea majoritate a cazurilor, visele rămân, însă, de neînţeles.

Multă vreme s-a încercat interpretarea viselor şi încă se mai încearcă. La o concluzie definitivă nu s-a ajuns, dar se ştie că unele elemente, care revin mereu în vis, deţin semnificaţii ascunse ale vieţii noastre.

Bebeluşul înseamnă griji

Bebeluşul e simbolul pentru nevoia de apartenenţă. Totuşi, se spune că dacă visezi un bebeluş, urmează să ai parte de necazuri şi griji. Cine se visează ducând un copil mic în braţe are de depăşit multe obstacole până să îşi îndeplinească ţelul. Copiii frumoşi sunt semn pentru noi prietenii ce vor fi legate, iar copiii urâţi semnifică probleme cu propria personalitate.

Un bebeluş mort indică amintiri neplăcute, care încă nu au fost depăşite, iar dacă auzi un copil plângând, atunci te aşteaptă probleme de sănă tate şi dezamăgiri.

Copiii sunt semn de necaz

Un copil în vis e semn pentru noi posibilităţi de dezvoltare.Dacă acesta e sănătos, atunci te aşteaptă bucurii, fericire şi dragoste. Dacă e bolnav, e semn pentru timpuri grele. Copiii în număr mare indică griji şi un mare efort ce te aşteaptă. Un copil care doarme este un semn pentru un viitor fericit. Dacă visezi propriul copil bolnav sau mort, atunci ai mare grijă: copilul tău va trece printr-un mare pericol. înmormântarea propriului copil poate însemna sănătate pentru familie, urmată însă de mari dezamăgiri din partea prietenilor.

Banii indică pierderi

Banii în vis sunt un semn pentru rezervele proprii de energie şi pentru felul în care te autoevaluezi. în general, dacă visezi bani înseamnă că vei face o cheltuială sau e un avertisment pentru o afacere care se poate dovedi neproductivă. Dacă mprumuţi cuiva bani e semn că în iaţa de zi cu yi te simţi incapabilă să îţi fructifici calităţile. Banii găsiţi înseamnă renaşterea unor forţe interioare. Pentru femei, monedele au o semnificaţie sexuală, reprezentând dorinţa de împlinire în acest plan.

Dacă un bolnav visează bani, el urmează să se însănătoşească, iar cei sănătoşi îşi vor păstra starea. Să nu îţi doreşti să te visezi primind bani. în viaţa reală vei avea parte de o pierdere din economiile făcute până acum. Dacă te visezi cheltuind mulţi bani înseamnă că vei primi recunoştinţa celor din jur, sau vei descoperi un avantaj nebănuit într-o anumită situaţie. Banii în valută arată că vei primi un cadou de la cineva de la care nu te aştepţi.

Apa anunţă succes, fericire şi dragoste

Apa este un simbol străvechi care oglindeşte viaţa sufletească din conştient şi din subconştient. Apa limpede reprezintă o stare de armonie şi anunţă succese, fericire şi dragoste. Apa tulbure şi murdară aduce evenimente sufleteşti nefericite iscate de nesiguranţă, principii de viaţă materialiste, slabă cunoaştere a propriei personalităţi sau de gânduri refulate.

Dacă îţi visezi propria imagine în apă, ai grijă la autoamă giri, la iluzii şi la dezamăgiri din partea celorlalţi. Că bei apă rece are o semnificaţie pozitivă – trăieşti în acord cu corpul tău şi ai grijă de propria sănătate. Din contră, dacă apa este caldă, acesta poate fi semn pentru boli sau un trai neechilibrat.

Dacă visezi că eşti într-o barcă pe apă este semn de nehotărâre şi implicare emoţională redusă în relaţiile cu cei din jur. Înecul arată că ceva nu este în regulă în viaţa ta. Ai probleme mari, probabil prea multe griji care îţi dau senzaţia că te îneci în ele. Dacă eşti salvată de la înec înseamnă că ai suficiente forţe încât să ieşi la liman.

Florile sunt semn de bucurie

Florile sunt un simbol pentru tot ce este frumos, îmbucurător, estetic. Culesul lorilor semnifică împlinire, dar uneori poate preveni şi cu privire la posibilele riscuri sau poate exprima dorinţa de împlinire a nevoilor sexuale.

Florile în plină floare exprimă gândurile şi sentimentele frumoase. Florile ofilite sunt semn pentru eşecuri şi dezamăgiri. Dacă visezi că le calci în picioare, înseamnă că te joci cu sentimentele partenerului tău de viaţă, iar dacă visezi că primeşti un buchet de flori vei fi recompensată pentru ce ai făcut.

Focul: dragoste si pasiune

Focul arată că iei în serios sentimentele puternice ale unui om. Aprinderea unui foc simbolizează începutul unei noi relaţii. Dacă o casă arde sau visezi că stingi un foc în aer liber, atunci te aşteaptă o boală. Focul simbolizează şi energie sufletească. El purifică. Un incendiu scoate în faţă propria nesiguranţă. Dacă apare mult fum, atunci vei avea parte de o dezamăgire. Dacă nu este fum deloc, atunci te aşteaptă o mare bucurie.

O casă care arde în flăcări este semn pentru o oportunitate apărută în ultimul moment. Dacă vezi doar fumul, este semn că te temi foarte tare de ceva. Un incendiu fără fum izbucnit în casa ta simbolizează o îmbunătăţire în viaţa de zi cu zi, iar fumul dens simbolizează contrariul.

Mireasa în vis prevesteste rele

în tradiţia populară, dacă te visezi mireasă, e un semn rău, de moarte. Se spune însă că acest element mai poate simboliza şi încercarea de a-ţi lămuri sentimentele şi speranţele privind relaţiile cu cei din jur. Dacă te măriţi, în vis, cu un bărbat bătrân, cu riduri şi păr alb, vei avea de luptat cu multe griji şi boli. Dacă o altă femeie poartă rochia de mireasă, acest lucru indică sentimente de inferioritate, pe care le ţii ascunse. Un eveniment negativ petrecut la nuntă indică, de asemenea, griji, probleme de sănătate sau un mort în familie.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter