Vara 2012: Trucuri feng shui pentru vacanţa perfectă

De Diana Zagrean, pe

O vacanţă poate fi oricum, de la plină de aventuri, nebună şi haotică, la relaxantă, plină de energie şi bună dispoziţie. Pentru a fi sigură că te vei distra la maxim vara asta, iată câteva trucuri feng shui pentru vacanţa perfectă, conform celor cinci elemente primordiale.
Indiferent de destinaţia aleasă pentru vacanţă, nu uita să iei cu tine câteva elemente esenţiale pentru un flux cat mai echilibrat al chi-ului. Cel mai simplu ar fi să îţi pregăteşti o gentuţă specială cu remedii feng shui pentru camere de hotel prea îmbâcsite, drumuri lungi şi plictisitoare sau seri toride în care ai vrea să ai parte de ceva aventură.
Pământ: Cristalele pot călători cu tine
Vara 2012: Trucuri feng shui pentru vacanţa perfectă

Energia magică a cristalelor nu este în sine statică. Dacă vrei să te bucuri de beneficiile lor inclusiv în vacanţă, ia-le cu tine. Dacă eşti genul care foloseşte clustere mari de cristal de stâncă, neprelucrate, nu te speria. Nu trebuie să le cari după tine dacă sunt mari şi grele. Poţi cumpăra varianta lor mini, sub formă de bijuterii artizanale sau brelocuri. Eu recomand un săculeţ de bijuterii din catifea, plin cu cristalele tale preferate, prelucrate sau nu, dar neapărat mici şi neapărat energizate câteva zile cu sare. Este o soluţie practică şi nu presupune un efort prea mare.
Apă: Florile proaspete cheamă energia pozitivă
Vara 2012: Trucuri feng shui pentru vacanţa perfectă

Dacă te-ai cazat la hotel şi simţi că aerul nu circulă cum trebuie, cel mai probabil ai dreptate. Senzaţia de spaţiu închis blochează cursul natural şi sănătos al chi-ului şi îţi poate transforma vacanţa de vis într-un coşmar. Dacă acasă aveai o multitudine de metode prin care să ajuţi curgerea lină şi uniformă a energiilor pozitive, află că poţi face asta şi în deplasare. Cea mai la îndemână metodă de a aduce bucuria şi viaţa în camera ta de hotel este să ai mereu flori proaspete. Cumpără un buchet mare de flori de câmp şi distribuie-le prin casă, pe balcon, pe noptieră, pe dulapul de la baie şi chiar pe televizor. Vei observa cât de mult te vor binedispune imediat.
Aer: O cameră curată e bună pentru orice aură
Vara 2012: Trucuri feng shui pentru vacanţa perfectă

Multe unităţi de cazare oferă camere aerisite, luminoase şi pun la dispoziţie cameriste care să menţină curăţenia şi armonia vacanţei tale. Dar există şi multe excepţii. Chiar dacă ai vrea să poţi lăsa totul baltă şi să nu mai fii nevoită să faci curat după tine când eşti în concediu, poţi să faci patul dimineaţa şi să deschizi geamul. Nu numai că este un obicei sănătos, dar are şi valenţe mistice. Odată cu aerul curat pătrunde în cameră şi energia pozitivă chi şi ziua ta poate începe plină de vitalitate.
Foc: Arde nişte lumânări parfumate în noul sanctuar
Vara 2012: Trucuri feng shui pentru vacanţa perfectă

Nu trebuie să fii la spa sau acasă ca să te poţi bucura de căldura şi puritatea lumânărilor parfumate. Ia câteva lumânări mici în gentuţa de voiaj şi nu vei regreta. În plus, dacă petreci vacanţa cu partenerul, ai o ocazie în plus să transformi serile de vară în nopţi toride şi pasionale. Profită de aromele tale preferate sau încearcă unele noi, care alungă insectele şi dau o căldură aparte privirilor pătimaşe sub clar de lună.
Viaţa (al cincilea element): Trăieşte intens şi călătoreşte fără griji
Vara 2012: Trucuri feng shui pentru vacanţa perfectă

Poate cel mai important aspect al unei vacanţe reuşite este să te simţi bine şi să te bucuri din plin de perioada binemeritată de pauză. O condiţie esenţială ca să te simţi bine în vacanţă este să mergi în locuri dragi ţie, să faci numai ce îţi place şi să alungi grijile şi problemele pentru o scurtă perioadă de timp. Un truc feng shui care te ajută să te detaşezi de stresul cotidian este să agăţi un talisman al distracţiei şi norocului de oglinda retrovizoare. Fie că e un suvenir dintr-o vacanţă reuşită de acum câţiva ani sau un simbol al noii destinaţii către care porneşti, efectul va fi garantat.
Foto: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter